Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

AIP priekšsēdētājs Vētra no amata negrasās atkāpties

Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra no amata atkāpties netaisās, jo savā rīcībā nesaskata interešu konfliktu. Vētru atstādināt pieprasījusi Latvijas Universitātes (LU) vadība, norādot uz mēģinājumu "norakt" LU zobārstniecības programmu, ceturtdien vēsta LNT raidījums 900 sekundes.

"Atkāpties no amata es pats noteikti negrasos. Lietas būtība ir tāda - Latvijā divas zobārstniecības izglītības [programmas] nav nepieciešamas. Tas nav arī iespējams resursu ziņā. Tad, kad to pasaka skaļi, pie tam ne tikai skaļi, bet arī ar argumentiem, tad Mārcis Auziņš un Latvijas Universitātes vadība mani apvaino interešu konfliktā," 900 sekundēs norādīja Vētra. LU rektors Auziņš gan paliek pie sava un uzskata, ka "darbības, kas pēdējo nedēļu laikā ir notikušas un kuru iniciators ir bijis profesors Jānis Vētra, ir klaja interešu konflikta izpausme", kā dēļ arī prasīta Vētras atkāpšanās. LU Jānim Vētram pārmet atklātu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) interešu lobēšanu.Pret LU programmu iebilst arī RSU, kurā ir konkurējoša programma, un kurā Vētra savulaik bijis rektors un pašlaik ir pasniedzējs. Jau vēstīts, ka LU nosūtījusi vēstuli Latvijas Rektoru padomei ar aicinājumu atcelt Jāni Vētru no Augstākās izglītības padomes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē