Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ameriks: Nevaram būt pārliecināti par 25 000 darbinieku godīgumu

Rīgas domē (RD) strādā vairāk nekā 25 000 darbinieku, līdz ar to mēs nevaram būt absolūti pārliecināti par visu darbinieku godīgumu, portālam Diena.lv sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (Gods kalpot Rīgai).

Taču gadījumos, kad tiks atklāti kādi pārkāpumi, A.Ameriks sola vērsties tiesībsargājošās iestādēs un vainīgās personas atlaist no darba. "Tādi gadījumi ir bijuši divi, kuros mēs paši arī šādi esam rīkojušies. Es domāju, ka politiķu rīcību pašiem arī rīkojoties šādos apstākļos ir tā, kas apliecina domes gatavību šodien strādāt kvalitatīvi un ievērojot visus likumus," teic A.Ameriks.

Viņaprāt, šie gadījumi nemet ēnu uz domi kopumā, jo neviens nav mēģinājis kādu piesegt, kas liecina par to, ka domē strādā godīgi cilvēki. Komentējot aizdomas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu pašvaldības uzņēmumā Rīgas nami, kā arī iespējamo kukuļņemšanu RD Dzīvokļu pārvaldē, A.Ameriks sacīja, ka domes darbinieki ir rīkojušies atbilstoši.

"Tas ir apliecinājums mūsu gatavībai strādāt maksimāli mūsu iespēju robežās, lai ievērotu visus likumus un sodītu tos cilvēkus, kas tos pārkāpj," Dienai.lv pauda Rīgas vicemērs. 

Jau vēstīts, ka Valsts policijā uzsākts kriminālprocess par iespējamiem pārkāpumiem SIA Rīgas nami iepriekšējās valdes finanšu darījumos. Otrdien veiktas vairākas kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp bijušais Rīgas namu valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs.

Tāpat ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūguma tika apcietināta koruptīvos noziegumos aizdomās turētā ilggadējā RD Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē