Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Atklātā vēstulē valsts augstākajām amatpersonām lūdz apturēt LOK olimpiešu tērpu izvēli

Medijos ir izskanējusi informācija, ka Latvijas delegācija Soču olimpiskajās spēlēs ģērbsies oranžās krāsās vai kā apgalvo biedrība Latvijas Olimpiskā komiteja – dzelteni un brūnā krāsā. Publiskajā iepirkumā uzvarējusi Somijas kompānija Halti OY, kas bijusi vienīgā pretendente.

Tomēr nedrīkst aizmirst, ka Latvijas delegācija olimpiskajās spēlēs reprezentē Latvijas valsti. Latvijas valsts simboli – valsts karogs, himna un ģerbonis - ir mūsu valsts identitātes un piederības simboli, kas tik mazai valstij kā Latvija, ir vairāk nekā svarīgi. Latvijas valsts karoga krāsas - karmīnsarkans ar baltu horizontālu svītru reprezentē nacionālo identitāti.

Daļēji var piekrist arī biedrības Latvijas Olimpiskā komiteja paustajam interpretējumam, ka formastērpi un reprezentablie tērpi ne vienmēr ir nacionālās simbolikas krāsās, tomēr jebkura sevis cienoša un mentāli nobriedusi nācija caur saviem delegātiem uz starptautiskiem forumiem cenšas aiznest savas nācijas kultūru, kultūras izpratni t.sk., arī par krāsu paletes pielietojumu un izpratni konkrētajam etnosam.

Tādēļ, lūdzu, Jūs kā Latvijas Republikas augstākās amatpersonas apturēt biedrības Latvijas Olimpiskā komiteja nepārdomāto lēmumu par Latvijas Republikas un Latvijas nācijas neatbilstošo krāsu paletes pielietošanu Latvijas olimpiešu formastērpos līdz Valsts Heraldikas komisijas atzinuma saņemšanai.

Ņemot vērā augstākminēto, lūdzu, Valsts Heraldikas komisijai dot atzinumu par Latvijas nācijas etnosam neatbilstošu krāsu paletes izmantošanu Latvijas delegācijas sportistiem Soču olimpiskajās spēlēs.

Vēstule adresēta Valsts Heraldikas komisijai un kopijas nosūtītas Valsts prezidentam, Seaimas priekšsēdētājai un Ministru prezidentam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē