Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bašarins: Punktu visam pielika biļetes uz cirku

Nu jau bijušā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pašslavināšanās tieši pēdējo mēnešu laikā jau kļuvusi smieklīga visas valsts mērogā: milzu plakātam pie pilsētas robežas sekoja par mūsu nodokļu naudu apmaksātas publikācijas centrālajā presē. Punktu visam pielikušas biļetes uz Trukšņa cirku - par šo epizodi pārbaudi ierosinājis KNAB,  portālam Diena lv norādīja partijas Uz priekšu, Latvija priekšsēdētājs Aleksands Bašarins.

A.Bašarins minēja vairākus iemeslus, kādēļ G.Truksni vajadzēja atstādināt no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā:

Pašvaldības uzņēmumi (Jūrmalas Siltums, Jūrmalas Ūdens, Jūrmalas Namsaimnieks) stagnē, neattīstās. Tā vietā tiek runāts par viņu privatizāciju, pret kuru iestājas vairāk nekā trīs ceturtdaļas iedzīvotāju.

Pašvaldība atsakās atdot iedzīvotājiem iepriekš izblēdīto pārmaksu par siltumenerģiju - kaut gan tiesa ir nospriedusi, ka nelikumīgi iekasētā nauda jūrmalniekiem ir jāatdod!

Truksnis publiski apgalvojis, ka dzīvokļu īpašnieki esot palikuši parādā nekustamā īpašuma nodokli un nemaksājot, taču lielāko nodokļu parādnieku sarakstā pirmajā trīsdesmitniekā visas mājas ir tās, kuras pārvalda paša Trukšņa kontrolē esošais Jūrmalas Namsaimnieks. Desmit Namsaimnieka mājas uzkrājušas parādus virs 50 tūkstošiem latu!

Domes darba organizācija izpaužas kā Trukšņa koalīcijai pietuvināto personu un viņu radinieku virzīšanā "pie siles" amatos pašvaldības uzņēmumos.

Uz iedzīvotāju ierosinājumiem un vēstulēm atbildes tiek sagatavotas ilgi un bezsaturīgi, savukārt investoru priekšlikumiem radīt jaunas darbavietas un attīstīt objektus tiek pieiets maksimāli formāli, kas nedod rezultātu.

Visā Trukšņa valdīšanas laikā nekādi konkrēti soļi nav sperti, lai saglābtu Ķemerus, lai veicinātu ražošanas attīstību, it sevišķi bijušajā Slokas papīrfabrikā, Kūdrā un citās vietās, kur pieļaujama un vēlama rūpniecisko objektu izvietošana. Attīstības stratēģija ļoti vāja, attīstības plāns tika pieņemts ar divu gadu nokavēšanos. Trukšņa laikā bezdarbība valdījusi Lielupes jahtu ostas pilnveidošanā. Kuģošanas ceļu netīšām iztīrīja Nacionālie bruņotie spēki, pavasarī spridzinot ledus krāvumus Lielupes grīvā.

Tiek celtas sadārdzinātas būves - bērnudārzs Ķemeros, Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija, kā arī ieplānotā sociālās mājas būvniecība varēja izmaksāt daudz lētāk! Tikmēr neatrodas pat daži tūkstoši latu Dubultu Centrālās bibliotēkas remontam, kurš steidzami nepieciešams jau gadus desmit.

Kurš katrs Jūrmalu vadīt nevar, un ir acīmredzami, ka Truksnis ar saviem pienākumiem galā netiek. Tāpēc viņam jāatkāpjas un jādod vieta jaunam mēram, kas grib, spēj un prot strādāt, tiekot galā ar visiem tiem daudzveidīgajiem izaicinājumiem, ar kādiem jāsaskaras Jūrmalas pilsētai un mums, jūrmalniekiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē