Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bērziņš: Vienošanās ar Vienotību veicina koalīcijas stabilitāti

Šodien panāktā vienošanās ar Vienotību, ka jautājums par ebreju kopienas īpašumu restitūciju sākotnēji jārisina politiskā līmenī un tikai tad tehniski, ir liels solis uz priekšu esošās koalīcijas stabilitātes veicināšanai un darbības turpināšanai esošajā sastāvā, pēc nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes sēdes sacīja bijušais tieslietu ministrs, VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš pieļāva, ka, sarunu procesam virzoties uz priekšu tikpat raiti, šonedēļ jau varētu notikt sarunas par jauno tieslietu ministra amata kandidātu.

Bērziņš stāstīja, ka apvienības valdes sēdē apvienības pārstāvji tika informēti par sarunu procesu ar Vienotību, un arī pauda gandarījumu par to, ka tika rasta vienota izpratne, ka ebreju īpašumu jautājums sākotnēji jārisina politiskā līmenī. Tuvākajās dienās nacionālā apvienība plāno turpināt pārrunas ar Vienotību par pārējiem sadarbības jautājumiem. Pēc Bērziņa teiktā, šie jautājumi vēl nav iezīmēti, taču trešdien vēl notiks VL-TB/LNNK vadības sēdes, kur to varēs pārrunāt.

Nacionālās apvienības pārstāvis uzsvēra, ka VL-TB/LNNK ir gatava ātri virzīties uz priekšu un šonedēļ varētu nonākt arī līdz tieslietu ministra kandidāta apspriešanai, ja arī turpmāk sarunas ar "Vienotību" virzīsies līdzīgi kā šodien.

Kā ziņots, premjers Valdis Dombrovskis (V) aicina nacionālo apvienību VL-TB/LNNK nekavēties ar tieslietu ministra kandidāta virzīšanu, savukārt jautājumu par ebreju kopienas īpašumiem plānot risināt pēc kopienas sarunām ar Saeimas frakcijām.

Pēc šodienas politiskajām konsultācijām ar nacionālo apvienību Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka šodien panākta vienošanās, ka nepieciešamas politiskās konsultācijas ebreju īpašumu restitūcijas jautājumā. Ebreju kopiena plānojusi tikties ar Saeimas frakcijām un, kad šis jautājums būs izrunāts frakcijās, koalīcija varēs politiski lemt par jautājuma tālāko virzību, skaidroja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Bērziņš 20.jūnijā paziņoja par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aiziet visa apvienība VL-TB/LNNK. Premjers 21.jūnijā ministra demisiju pieņēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē