Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bundžu Jānis: Zonas, plāni, zaļie vīriņi

Zonu mums ir daudz un visādas - šādu zīmīgu secinājumu pauda veterināru priekšnieks Māris Balodis LNT vakarrīta intervijā. Gludi skūtais kungs rādījās sašļucis, vilka uz fatālu rezignāciju. Var saprast - nešķīstais mēris bez pazīšanās zīmēm rikšo pa Dienvidaustrumlatvijas pierobežu, ne ar kādiem priekšrakstiem un procedūrām nav iepazinies, dokumentus nav parakstījis, direktīvas neievēro.

Ko liekam pretī? Esam nosprauduši zonas. Atliek atsēsties uz ežiņas un gaidīt. Vienīgi pa brīdim jāpieņem augstāku Eiropas čiekuru vizītes, kuri līdzīgi Ziemeļkorejas Kimam ar tāļskati apraudzīs zonas un dos vērtīgus padomus. Mazie čiekuriņi ar aizrautību plikšķinās acis un taustiņus savos blokbāsteros vai kā tos sauc.

Problēma gan tāda, ka iezemieši to visu ne redz, ne dzird. Krievijas televīziju vien vēro. Tur, kā zināms, citas prioritātes. Par epidēmiju pasaka tikai to, ka no Latvijas aizliegts ievest cūkgaļu, jo TUR izplatījies cūku mēris.

Nebūtu brīnums, ka vietējie ļaudis veterinārā dienesta patruļu, kas dodas inspicēt, varētu noturēt par kādiem fašistu priekšpulkiem ar visām no tā izrietošām sekām.

Teiktais atsauc atmiņā notikumu ar vairāk nekā gadu garu bārdu. Kad pieņēma likumu par benzīna un papirosu vešanas aizskrūvēšanu uz Krievijas robežas, dažādu kalibru bonzas solīja pagriešanos ar seju pret Latgali, ceļus, darba vietas, ļoti daudz un lielu Latvijas Televīziju. Tūlīt atvēršoties arī kādi Eiropas fondi Latgalei un, citējot Lielo Kombinatoru, «naudu nebūs kur likt».

Ja nebiedē neprognozējamas sekas, var aizbraukt līdz austrumu galam un apvaicāties, kā veicas ar grandiozajiem plāniem. Turiet kāju uz gāzes pedāļa. Katram gadījumam. Ak, nevar jau teikt, ka nekas nav izdarīts. Uzcelta koncertzāle Gors. Problēmas palikušas…

Doto gadījumu varētu uzskatīt par skaļi kliedzošu neizdarības, muldēšanas un ķēpāšanās piemēru. Opozīcija, siekalām šķīstot, kritizētu, pozīcija spļautu pretī un arī trāpītu…

Jezgu celt ir pāragri. Lūk, tā paša mēra sakarā LETĀ intervija ar Eiropas Komisijas (EK) cūku slimības galveno priekšnieku Klausu Depneru. Izrunājies gari un plaši, kungs nonāk līdz lielajam «kas jādara» jautājumam. Tātad - TRIJU MĒNEŠU LAIKĀ esot jāsagatavo slimības apkarošanas plāns, kuru prezentēt EK. Cik mēnešu plānu pēc tam vērtēs, nav pateikts. Kaut kad nezin kad pierobežas ļaudis uzzinās, kas viņiem ir vai nav jādara. Uz korespondentes biklo jautājumu - vai trīs mēneši plāna gatavošanai nav mazliet par ilgu, lielais pārraudzītājs diplomātiski atbild, ka tā nu nosakot likumi, kuri ir jāievēro. Taču tas nebūt nenozīmējot, ka jau plāna gudrošanas laikā neko nevarētu darīt.

Te nu oratora mākslās iedīdītais džentlmenis alojas. Atvainojiet, kurš kaut ko darīs bez plāna un likumiem?! Visu veidu kontroles to tūlīt definēs kā noziedzīgu patvaļu. Augstais pārraugs tad gan nevienu neaizstāvēs, bet paudīs, ka viņam nav nekādu tiesību jaukties valstu iekšējās kaislībās.

Interesanti, kāda veida un ilguma apkarošanas plāni tiktu pielietoti, ja slimo cūciņu vietā pierobežā parādītos veselīgi zaļie vīriņi? Tas gan laikam valsts noslēpums. Būs jāmēģina dabūt pielaidi noplūdināšanai.

Savukārt PVD Baloža kungam var sniegt konsultāciju. Bezmaksas. Garastāvokļa uzlabošanai ieteicams rakstīt iesniegumu par stāšanos partijā. Kurā? Ak, beidziet, tas nu tik tiešām nav valsts noslēpums.

*ļoti neatkarīgs eksperts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē