Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Čepānis: Kāpēc eksprezidentiem vajag dzīvokli, mašīnu, sekretāri, apsardzi?

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs, patlaban Latvijas - Baltkrievijas ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības priekšsēdētājs Alfrēds Čepāns intervijā laikrakstam Neatkarīgā atzīst, ka ir neizpratnē, kāpēc eksprezidentiem vajag dzīvokli, mašīnu, sekretāri, apsardzi.

"Neviens taču nevarēja iedomāties, ka [Valdis] Zatlers būs nekam nederīgs politiķis. Toties tagad nav svarīgāka uzdevuma par dzīvokļa atrašanu eksprezidentam, jo automašīna – šito laimi! – jau ir atrasta. Interesanti, kurš no prezidentiem, sākot ar Gunti Ulmani, pirms ievēlēšanas dzīvoja mežā zem egles? Biji prezidents? Gods un slava, paldies, še tev pensija un ej! Kāpēc vajag dzīvokli, mašīnu, sekretāri, apsardzi? Par Vairu Vīķi-Freibergu tas pats sakāmais. Kā pa pieciem gadiem var notriekt mersedesu, stāstot, ka ir liels (!) nobraukums – 200 000 kilometru?! Tā tikai tāda piebraukta mašīna! Kundzei vienkārši gribas jaunu auto – kā Zatleram."

Čepānis stāsta, ka pirms kāda laika ar sajūsmu uzņēmis prezidenta Andra Bērziņa pirmos soļus - algas ziedojumi skolām, vienkārša izturēšanās, viss bija labi.

"Aizrakstīju viņam vēstuli ar uzmundrinājumiem, viņš man atrakstīja atpakaļ. Aizgāju arī pie Bērziņa par baltkrievu lietām parunāties. Norunājām četras praktiskas lietas, saistītas ar valsts ekonomiku. Kamēr Andris Bērziņš bija Afganistānā, [Valdis] Dombrovskis izdarīja pretēji tam, kā bija noteicis prezidents. Biju arī norunājis ar prezidentu, ka Latvija kādu laiku skaļi nekritizēs Baltkrieviju par politieslodzītajiem. Nepagāja pat nedēļa, kad ārlietu ministrs [Edgars] Rinkēvičs nodeva kārtīgus uguņus pa Baltkrieviju. Man pēc tam pārmeta, ka es gribot ieņemt ārštata padomnieka vietu... Nu, negribu es nekādu vietu! Es vienkārši gribēju Latvijai ko labu izdarīt – kaut vai pārsimt miljonus eiro valsts budžetam nopelnīt," stāsta Latvijas - Baltkrievijas ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības priekšsēdētājs.

Čepānis stāsta, ka tagad vairs neies ne pie kā: nevienu acīmredzot neinteresē, kā Latvijai palīdzēt.
Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš apņēmies nākt klajā ar iniciatīvu, kas paredzētu mazināt tās privilēģijas, kuras patlaban saskaņā ar likumu pienākas valsts pirmajai personai pēc prezidentūras beigām.

Likums Par valsts prezidenta darbības nodrošināšanu noteic, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli un vienu automašīnu, kā arī iegūst sekretāru. Tāpat eksprezidentiem pienākas pensija 50% apmērā no Valsts prezidentam noteiktā atalgojuma mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē