Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Delna: Vairāk nekā pusei 12.Saeimā ievēlēto - reputācijas riski

Apkopojot 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus, sabiedrība par atklātību – Delna un domnīca Providus secinājusi, ka vairāk nekā pusei ievēlēto deputātu ir reputācijas riski.

Mājas lapas Kandidatiuzdelnas.lv apkopotā informācija liecina, ka 54 no Saeimā ievēlētajiem deputātiem, kuri bija iekļauti datu bāzes izlasē pirms vēlēšanām, ir saskārušies ar dažāda veida reputācijas riskiem. Galvenokārt pārkāpti ētikas vai labas pārvaldības principi, taču jaunievēlēto tautas priekšstāvju vidū atrodami arī tādi politiķi, kas savā profesionālajā darbībā nonākuši interešu konfliktā vai pat atradušies uz apsūdzēto sola. Tomēr tas nav bijis traucēklis, lai kandidētu atkārtoti un saņemtu tautas piešķirtu mandātu, secinājis Delnas direktors Gundars Jankovs.

12.Saeimas vēlēšanu rezultāti ilustrē, ka vēlētāja īsā atmiņa un sabiedrības iecietība pret politiķiem, kas pieļauj gan sīkas blēdības un melus, gan nopietnākus pārkāpumus, ļauj negodprātīgiem politiķiem tikt atkal ievēlētiem, norāda pētnieki.

"Tā kā šajās vēlēšanās balsojām arī par cilvēkiem, kuriem nākamgad pirmo reizi Latvijas vēsturē būs jārunā 28 ES valstu vārdā, pozitīvi vērtējams fakts, ka Saeimā atkārtoti ievēlēti 13 jeb divas trešdaļas deputātu no patreizējās Saeimas Eiropas lietu komisijas. Tas liek cerēt, ka Saeimā saglabāsies kapacitāte rūpēties par Latvijas interešu aizstāvību un Latvijas ieguldījumu ES lēmumu pieņemšanā. Te nozīmīga loma ir arī Ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, kura darbs arī saņēmis pozitīvu vēlētāju vērtējumu," norādījusi Providus domnīcas direktore Dace Akule.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē