Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Demiters: Būtu loģiski, ja radaru apkalpošanu nodrošinātu valsts institūcija

"Jau pašā sākumā iedzīvotājiem nebija pieņemams, ka viņu soda naudas nonāk privātu partneru rīcībā," portālam Diena.lv pauda Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārais sekretārs Edmunds Demiters. Viņš atzina, ka šis fakts bijis viens no iedzīvotāju, tostarp, autovadītāju neapmierinātības cēloņiem visa šī neveiksmīgā fotoradaru projekta ieviešanas gaitā.

"Sākotnēji pie šāda partnera nonāca tāpēc, ka valstij fotoradariem nebija naudas," sacīja E.Demiters, uzsverot, ka tas būtu loģisks situācijas risinājums – ja radaru darbību Latvijā turpinātu nodrošināt valsts institūcija.

"Nevaru atbildēt, vai valstij ir jāatpērk esošie radari, vai nē. Līdz šādam risinājumam nonāksim, taču radari uz ceļiem ir jāsaglabā," uzsvēra E.Demiters.

"Neredzu iespēju līguma turpināšanai – tas sevi ir izsmēlis. 28.septembrī līgums visticamāk, es ceru, tiks lauzts, bet tas nenozīmē, ka radari pazudīs. Tiks meklēti risinājumi, taču tas ir jautājums par finansēm. Iekšlietu ministrijai šim nolūkam naudas nav," portālam Diena.lv norādīja parlamentārais sekretārs. 

E.Demiters uzsvēra, ka fotoraradu jautājuma risinājums, proti, finanšu nodrošināšana, būšot nevis IeM jautājums, bet gan valdības kompetencē.

E.Demiters arī atzina, ja radaru, tostarp pārvietojamo radaru, apkalpošana tiks uzticēta Valsts policijai, policija spēs to nodrošināt. "Tas nebūs vienkārši, taču policija to izdarīs," uzsvēra IeM pārstāvis.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē