Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Demiters: Domājot par ceļu kvalitāti ilgtermiņā, atbildība par tiem ir jāpardala

Nav šaubu, ka ceļu uzturēšanai vajag vairāk naudas, taču vēl svarīgāk ir godīgi pārdalīt īpašumtiesības un atblildību par ceļiem. Ir mērķtiecīgi noteiktus ceļu posmus nodot pašvaldību pārziņā, kas savukārt izlemtu – kurus uzturēt un no kuriem būtu lietderīgi atteikties - apgalvo Edmunds Demiters, Reformu partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

Reformu partija  atsaucās uz biedrības Latvijas Ceļu būvētājs (LCB) aicinājumu klātienē apskatīt dramatisko situāciju, kādā nonākuši Latvijas ceļi, kā arī brauciena laikā pārrunāt iespējamos risinājumus ar LCB vadību.

LCB vēstulē Saeimas deputātiem teikts: "Latvijas ceļu būves uzņēmumus uztrauc 2014. gada budžeta sastādīšanas pirmie soļi, kad, piemēram, Finanšu ministrija, ir paudusi nevēlēšanos iedziļināties nozares vajadzībās. Turpinoties šādai attieksmei, problēma netiks risināta, bet samilzīs vēl draudīgāka."

Piektdien notika pirmais LCB organizētais brauciens - uz Kurzemi. Maršruts bija šāds: Rīga – Smārde – Milzkalne – Apšuciems – Ķesterciems – Tukums – Rīga. Bijuši gan sakopti asfalta un grunts ceļa posmi, gan ārkārtīgi nolaisti.

"Latvijā ir ļoti liels ceļu blīvums – uz 1 kvadrātikometru ir 1 kilometrs ceļu. Šodien bija arī tādi ceļi, kur mēs nobraucām desmitiem kilometru, nesatiekot nevienu automobili. Protams, šāda noteiktu ceļu nodošana pašvaldībām un atbildības pārdale ir jānodrošina ar attiecīgu – kaut vai vienreizēju - finansējumu pašvaldībām. Tam piekrīt arī Latvijas Ceļu būvētājs. Citādi Latvijā mēs nekad nebeigsim lāpīt bedres," secina E.Demiters.

Braucienā pa Kurzemi piedalījās biedrības Latvijas Ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš, VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže, SIA Strabag valdes priekšsēdētājs (dipl. inž.) Māris Paiders, Saeimas deputāti, Edmunds Demiters (RP), Andrejs Elksniņš (SC), viņu palīgi, žurnālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē