Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dimanta izmeklēšanas komisijas darbu nodēvē par "traģēdijas turpinājumu"

"Skumji, kā tas viss sācies, varbūt tiešām ar labiem nodomiem, bet tas, kas pašlaik komisijas darbā notiek, noteikti nedara godu. Tas vairāk izskatās pēc tāda "gāzi grīdā!" un "mēs esam pravieši, kas tagad nāks un jums pateiks, bet pravieša darbs ir dārgs"" intervijā LTV Panorāmai pirmdienas vakarā norādīja organizācijas _Ziedot.

lv vadītāja Rūta Dimanta. Dimanta uzskata, ka Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas locekļu atalgojums būtu jānosaka no reālā laika, ko viņi pavada, darbojoties komisijā. "Ja diennaktī ir 24 stundas, bet darbam tiktu veltītas astoņas stundas, tad šāds atalgojums, iespējams, būtu adekvāts. Taču, ja tas būs tā – sanākam reizi nedēļā... Nav jau skaidrs komisijas nolikums, neesam redzējuši nekādu darba aprakstu, pienākumus, kā darbs tiks organizēts. Nevar noteikt atalgojumu, pirms nav skaidrs – ko un kā darīs," pauž Dimanta.Komisijas vadītājs Jānis Kažociņš vēstulē, kura tostarp adresēta arī Ziedot.lv, norāda, ka biedrības kapacitāte ir zema, lai cietušajām personām sniegtu nepieciešamo palīdzību. Dimanta Panorāmai_ norāda, ka vēstulē, kuru parakstījis Kažociņš, viņasprāt, bez jebkāda pamatojuma gan Ziedot.lv, gan Rīgas domei un Labklājības ministrijai ir izteikti neargumentēti pārmetumi, organizācija tādējādi pat nomelnota."Šodien saņemtajā vēstulē mūs aicina piesaistīt brīvprātīgos darbam. Tai pašā laikā komisija prasa naudu," saka Ziedot.lv vadītāja. Dimanta šo vēstuli dēvē par Zolitūdes traģēdijas turpinājumu. "Traģēdija faktiski notika nevērības, nolaidības dēļ. Komisijas pirmais dokuments ir bez atpakaļadreses, ar ļoti daudz faktoloģiskām kļūdām, ar aicinājum sniegt informāciju krievu valodā, tātad aicinājumu neievērot valsts valodu, un faktiski balstīts uz vienas puses subjektīvu informāciju," norāda Dimanta.Viņa norāda, ka uzticību komisijai varbūt varētu atgūt, ja Kažociņš par vēstuli atvainosies gan Ziedot.lv, gan citām institūcijām, un komisija izrādīs patiesu ieinteresētību, nevis spriedumos balstīsies uz baumām. "Pagaidām man nav ticības šai komisijai." Jau vēstīts, ka valdībā iesniegta sabiedriskās komisijas Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai gada budžeta tāme - līdz 2014.gada 31.decembrim komisijas darbībai prasīti vairāk nekā 150 000 latu (217 569 eiro), liecina valdībā iesniegtie dokumenti.Lai arī vēl dienas sākumā komisijas vadītājs Jānis Kažociņš sacīja, ka finansējums Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas darbībai ir nepieciešams, lai pilnībā novērstu aizdomas, ka valdība vai Rīgas dome var ietekmēt komisijas darbu, pēcpusdienā preses konferencē viņš atzina, ka komisijas izdevumu tāme ir izšķērdīga.

Top komentāri

??
?
Un kā pelna pati Rūta Dimanta? Tā nav neuzticība, bet skaidrības labad, ja runājam par godīgumu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē