Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dombrovskis: ES galvenās prioritātes - investīciju piesaiste un jaunu darba vietu radīšana

Trešdien Briselē notiekošajā diskusijā _State of Europe par ekonomisko, politisko un sociālo situāciju Eiropā tradicionāli tiek iezīmētas galvenās prioritātes un problēmas, kuras nāksies risināt tuvākajos piecos gados. Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis kā prioritāti norādījis jaunu darba vietu radīšanu, portālam Diena.lv_ ziņoja deputāta palīdze Rita Voine.

Dombrovskis, kurš ir nominēts Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos, kā galveno prioritāti atzīmē stipru un konkurētspējīgu Eiropas Savienību (ES), ko var sasniegt, veicinot investīciju piesaisti un jaunu darba vietu radīšanu.

"Viens no galvenajiem uzdevumiem ES darba kārtībā šobrīd ir eiro zonas un visas ES ekonomiskās izaugsmes veicināšana, kas nodrošinātu labvēlīgu vidi investīcijām un jaunu darba vietu radīšanai. ES ir jāspēj sniegt konkrētas atbildes uz dalībvalstu pilsoņu satraukumu par sociālo un ekonomisko nevienlīdzību. Lai ekonomiskās izaugsmes rezultātus izjustu visi Eiropas iedzīvotāji, nepieciešams nodrošināt efektīvāku ekonomiskās un sociālās politikas koordināciju, iesaistot sociālos partnerus lēmumu pieņemšanas procesā gan ES, gan nacionālajā līmenī", sacīja Dombrovskis.

Šogad augstā līmeņa diskusija norisinās arī  par EP vēlēšanu rezultātiem un jaunās EK veidošanu. Diskusijas dalībnieki apspriedīs Eiropas politiskos un ekonomiskos izaicinājumus, uz kuriem nāksies atbildēt jaunajam EK priekšsēdētājam Žanam Klodam Junkeram un viņa komandai.  

Ikgadējā apaļā galda diskusija tiek organizēta Briselē jau 11 reizi un tradicionāli piesaista vadošos Eiropas politiskos līderus, uzņēmējdarbības nozaru, mediju un sabiedrības pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē