Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ekonomikas ministrs: Sankcijas pret Krieviju Latvija izjutīs visvairāk

Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju Latvija izjutīs visvairāk, taču tā ir cena, kas ilgtermiņa vārdā ir jāmaksā, ceturtdien LTV Rīta Panorāmai atzina ekonomikas ministrs  Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija).

"Nebūtu liels pārspīlējums pateikt, ka no visām ES valstīm Latvijai ir vislielākā ekspozīcija attiecībā uz Krieviju. Ja sankcijas tiks ieviestas, no visām ES valstīm mēs to jutīsim visvairāk," teica ministrs.

Viņš atzina, ka, lemjot par sankcijām pret Krieviju, savas ekonomiskās intereses aizmirst nedrīkst, taču vērā jāņem "kopējā bilde", proti, ja Krima nebūs ķēdes pēdējais posms, tad, patlaban sankcijas neieviešot, cena ilgtermiņā būtu daudz augstāka.

Vislielākā atkarība no Krievijas ir trīs Latvijas nozarēm - pārtikai un lauksaimniecībai, enerģētikai un tranzītam. Turklāt pret katru no šīm nozarēm Krievijai ir iespējas spert pretsoļus, piemēram, atceļot līdz šim piemēroto atlaidi gāzei vai ieviešot papildu prasības kādiem pārtikas produktiem.

No ministra teiktā noprotams, ka valdība veikusi aprēķinus par zaudējumiem, ko Latvijai var nest Ukrainas krīze, taču publiski konkrēti skaitļi saukti netiek.

LETA/REUTERS vēsta, ka ES dalībvalstis panākušas sākotnējo vienošanos par iespējamām sankcijām pret Krieviju, liecina ziņu aģentūras Reuters rīcībā nonākušais dokumenta projekts.

Septiņas lapaspuses garajā dokumentā sīki aprakstītas iespējamās sankcijas, tostarp ceļošanas ierobežojumi un līdzekļu iesaldēšana, kas varētu tikt pieņemtas, ja Maskava nemainītu savu rīcību Krimā un nesāktu sarunas ar starptautiskajiem starpniekiem ar mērķi atrisināt krīzi Ukrainā.

Ja bloka ārlietu ministri pirmdien paredzētajā sanāksmē apstiprinās sankciju noteikšanu, tā būs pirmā reize kopš Aukstā kara beigām, kad ES pret Krieviju vērsusi sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē