Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Eksperts: Konfliktā ar Krieviju Rietumi aizmirst savus grēkus

Rietumi bieži skatās uz Krieviju ar pārliecību, ka austrumu valsts kļūdās un viss ko tā dara ir nepareizi, taču šī situācija nav tik vienkārša, jo Rietumi aizmirst konfliktus, kuros tie iesaistījušies, trešdien Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) rīkotajā diskusijā Krievija un Rietumi: vai ceļā uz kopīgu Eiro-Atlantisko drošību? sacīja Eiropas Līderības tīkla direktors Jans Kerns.

Kerns skaidroja, ka Rietumi Krievijas jautājumā var piesaukt Krimu un Gruziju, bet tajā pašā laikā Krievija var piesaukt iebrukumu Irākā un citus gadījumus, kad Rietumu valstis rīkojušās līdzīgi. Eksperts skaidroja, ka nav iespējams skatīties uz jautājumiem tikai labs/slikts kategorijās. Viņaprāt nepieciešams uz problēmu skatīties padziļinātāk.

Viņaprāt nepieciešams diskutēt un strādāt, lai nedz Krievijas, nedz Rietumu puse nevarētu viegli demonizēt otru pusi, tādējādi iegūstot laiku, lai novērstu briestošus konfliktus. 

Sarunā iesaistītie eksperti aicināja uz dažādu perspektīvu izpratni, piemēram, Krievijas eksperts skaidroja, ka uz Krievijas politiku nevar skatīties kā uz viengabalainu masu, savukārt Lietuvas pētniece aicināja lielvaras izprast mazo Baltijas valstu vēstures perspektīvu un pagātnes pieredzes.  

Rīgas Dialogs ir ikgadēja LĀI rīkota augsta līmeņa ekspertu un politikas veidotāju tikšanās par svarīgākajiem drošības jautājumiem, kurā piedalās pārstāvji no ES valstīm, ASV, Krievijas un citām valstīm.

Šogad pasākums pievērsīsies NATO attīstības scenāriju, Eiropas reakcijas uz globālajiem izaicinājumiem un draudiem, kā arī Krievijas un Rietumu attiecību analīzei. Tradicionāli, papildus slēgtajai diskusijai tiek rīkots arī publisks pasākums, lai plašākai sabiedrībai sniegtu iespēju diskutēt par drošības jautājumiem ar atzītiem starptautiskajiem ekspertiem. Šogad pasākums pievērsīsies Krievijas un Rietumu attiecību problemātikai, kā arī to tālākas attīstības scenāriju un sadarbības potenciāla analīzei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē