Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FM: Jautājums par papildu finansējumu filmu nozarei skatāms 2014.gada budžeta sagatavošanas laikā

Kultūras ministrija var sniegt priekšlikumus jaunām politikas iniciatīvām par papildu finansējuma pieprasījumu filmu nozarei, un, izvērtējot valsts finanšu iespējas, Ministru kabinetā tiks lemts par atbalstu un tā apmēriem, informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Vienlaikus FM pārstāvis vērsa uzmanību, ka šāds jautājums ir skatāms Ministru kabinetā nākamā gada valsts budžetu sagatavošanas laikā.

Latvijas kino nozares pārstāvji jau ilgstoši norādījuši, ka valsts atbalsts filmu veidošanai ir pārāk trūcīgs.

Kā ziņots, šogad valsts dotācija filmu nozares projektiem paredzēta 776 713 latu apmērā. 2012.gadā valsts dotācija bija 734 213 lati.

Kā liecina Nacionālā kino centra gada pārskati, 2011.gadā kino centrs administrēja astoņus filmu nozares projektu konkursus par kopējo valsts finansējumu 860 213 lati, 2010.gadā - sešus filmu nozares projektu konkursus par 740 213 latiem, 2009.gadā - sešus filmu nozares projektu konkursus par 1,45 miljoniem latu. 2008.gadā kino centrs administrēja filmu nozares projektu konkursus par kopējo valsts finansējumu 2,96 miljoni latu, tai skaitā iekļauti Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzekļi 530 000 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē