Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

IZM un vecāki atbalsta angļu valodas 12. klašu centralizētā eksāmena kārtošanu martā

Angļu valodas 12. klašu centralizētā eksāmena kārtošanu laikā no 2013.gada 26.marta līdz 2013.gada 28.martam gan Latvijas izglītības vadītāju asociācija, gan citas profesionāļu grupas un vecāku pārstāvji atbalstīja kā labāko risinājumu, lai mazinātu skolēnu slodzi un spriedzi valsts pārbaudījumu laikā maija beigās un jūnijā, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Tas ļautu samazināt kārtojamo eksāmenu skaitu un arī atslogot parasti pārblīvēto eksāmenu norises grafiku vasaras sākumā. Ne mazāk svarīgs arguments par labu eksāmenam martā ir tas, ka tādējādi tiktu paātrināta eksāmena darbu vērtēšana un sertifikāta iegūšana. Nākamajiem studentiem būtu iespējams savlaicīgi iesniegt izglītības dokumentus kādā no ārvalstu augstskolām.

"Pavasara brīvlaiks izvēlēts tādēļ, ka šajā laikā citu klašu skolēni ir atpūtā un iespējams organizēt netraucētu un mierīgu eksāmenu norisi. Tas būtu apgrūtināti," sacīja IZM pārstāvji.

Vienlaikus IZM uzsvēra, ka pavasara brīvdienas 12. klašu skolēniem netiek atņemtas – tās tiek pārceltas par vienu nedēļu ātrāk vai vēlāk pēc skolu izvēles.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē