Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Jurists: CAF un PV mediācijas procesā varēja būt lielāka atklātība

Lai gan pēdējā laikā saistībā ar mediācijas procesu starp AS Pasažieru vilciens (PV) un Spānijas uzņēmumu Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) viss tiekot darīts maksimāli atklāti, vajadzētu sniegt sabiedrībai plašāku informāciju, atzina Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietnieks Ivars Mēkons.

"Tur nav ko slēpt - Finanšu ministrija jau paudusi savu viedokli, arī nozares ministrs un citas iesaistītās institūcijas ir izteikušās," viņš sacīja.

Jautāts par prognozēm, kā beigsies šis vairākus mēnešus ilgais mediācijas process, Mēkons pauda cerību, ka visi būs apmierināti ar panākto. Esot nepareizi uzskatīt, ka jābūt tikai vienam uzvarētājam, - tā, viņaprāt, ir tāda bērnu psiholoģija. "Loģiski, ka mums katram ir savas intereses, un ir nepareiza psiholoģija, ja domā, ka mierizlīguma procesā kaut ko zaudē. Tas ir tāpat kā ieiet dārzā, kur ir daudz puķu, - tev patīk viena, bet vai tas ir slikti? Mēs zinām, ka nevienošanās gadījumā ir investīciju riski," salīdzināja jurists.

Komentējot šo procesu, Mēkons atgādināja, ka ir pilnīgi neloģiski, ja iepirkumu konkursa sākumā bija vienas prasības, bet vēlāk tās mainītas. "Ir skaidrs, ja kaut ko būtiski maina līgumā, tie nav godīgi spēles noteikumi. Eiropa ir pateikusi: mēs jums dodam naudu, bet netaisiet šmugulēšanos," viņš sacīja.

Mēkons šo gadījumu salīdzināja ar laulību - abas puses ir uzņēmušās saistības, taču vienā brīdī attopas, ka tomēr "nav pa ceļam". Līdz ar to mediācija ir kā laulību konsultants - tas ir mēģinājums puses vest uz vienošanos.

Kā ziņots, 3.oktobra naktī tika paziņots, ka vienošanās starp PV un spāņu ražotāju CAF par jauno vilcienu iegādi nav panākta. Tomēr CAF uzskata, ka vilcienu pirkuma līgums ir spēkā, bet PV - ka nav, tādēļ PV 16.novembrī ir sācis mediācijas procesu Stokholmas Tirdzniecības palātas Mediācijas institūtā, lai panāktu vienošanos ar CAF par neveiksmīgo jauno vilcienu iepirkumu, un sarunas ilgst joprojām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē