Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kaimiņš: Jāatlaiž puse valsts ierēdņu

"Kamēr uzņēmējdarbības gēns tiks nogalināts ar lielo valsts aparātu, valstī nekas nemainīsies. Tas ir jāmaina, jāatlaiž puse ierēdņu," šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma norādīja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV).

"Mēs gribētu izdarīt tā, lai mēs atlaistu pusi no Latvijas valsts ierēdņiem. Vismaz pusi. Mums ir milzīga ierēdņu gūzma, un ierēdnis ir tāda profesija, ļoti daudzi no viņiem, kas vienmēr atradīs sev darbu, ko darīt. Kamēr būs šī te ierēdņu milzīgā, uzpūstā masa, tikmēr cilvēki brauks prom, jo viņi nespēj samaksāt šiem valsts ierēdņiem algas. Tas nemaksā neko, tas tiešām nemaksā neko. Tā ir politiskā griba," pauda Kaimiņš. 

Deputāts norādīja, ka tostarp uz pusi būtu jāsamazina arī ministriju skaits.

"Ja mums ir 350 tūkstoši ierēdņu, 650 tūkstoši pensionāru, vismaz 200 tūkstoši, kas nestrādā legāli, tad visa valsts turas principā uz 500 uzņēmējiem privātajā sektorā. Vai tad tas nav skaidrs, ka naudu valstij atnes uzņēmēji un privātais sektors?" turpināja Kaimiņš.

Viņš atzina, ka nelolo cerības par 51% pārstāvniecības iegūšanu parlamentā, bet uzsvēra, ka ir gatavs sadarboties ar politiskajiem spēkiem, kuriem būs līdzīgi mērķi.

Kaimiņš arī kritizēja, viņaprāt, nelietderīgu valsts naudas izšķērdēšanu jaunu amatu izveidei.

"Kaut kādā brīnumainā kārtā man sanāca pilnveidot priekšlikumu, ka tiem cilvēkiem, kas nemaksā saviem bērniem alimentus 114 eiro mēnesī - čiks, tiesības nost. Preventīvā kārtā viņi sāka maksāt, un viņi sāka maksāt 400 tūkstošus eiro mēnesī valsts budžetā. Ko dara valsts? Nevis to naudu kaut kādā veidā nosūta dakteriem, policistiem, ugunsdzēsējiem, bet paņem un uztaisa 15 jaunas darba vietas. Tas notika pirms trīs mēnešiem Tieslietu ministrijā. Tādā veidā ragi nolaižas," komentēja deputāts.

 

Top komentāri

Vai
V
tas gadījumā nebija viens ierēdnis Lauksaimniecības ministra vietnieks, kas prihvatizēja gandrīz visu pārtikas rūpniecību un pēc tam to iztirgoja, vai nebija viens Lauksaminiecības ministrs, kas ņēmās ar G24 kredītiem, kuri tika izsaimniekoti, vai nebija viens Ministru prezidents, kas saviem asinsbrāļiem bankā iegrūda sociālā budžeta miljardu latu ieraujot valsti krīzē u.t.t. u.tjp....
Ierēdņu karš pret iedzīvotājiem
I
Latvijā ierēdņi, izmantojot valsts piešķirto varu, ir izvērsuši valsts karu pret iedzīvotājiem. Rezultāts ir paredzams un zināms: valsts mašinērija uzvar. Iedzīvotāji aizbrauc.
Vispār
V
jau būtu ne tikai jāsamazina pašatražojošā ierēdņu un birokrātu hidra, bet arī jāminimalizē visas viņu bezjēgā sastrādātās viena otru dublējošās prasības un noteikumi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē