Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniņa-Lukaševica: Imigrācijas likuma grozījumu spēkā stāšanās atlikšana ietekmēs valsts drošību

Atliekot Imigrācijas likuma grozījumu stāšanos spēkā līdz 2015.gada 1.janvārim, deputāti liedz iespēju stiprināt Drošības policijas kapacitāti veikt visu termiņuzturēšanās atļauju (TUA) pieprasījumu kvalitatīvu izvērtēšanu, jo šis likums paredz arī papildus finansējumu šai drošības iestādei, norāda Reformu partijas frakcijas vadītāja, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica. Tāpēc uzskatu, ka Imigrācijas likuma grozījumu stāšanās spēkā ir valsts drošības jautājums!

Tautsaimniecības komisijā, bloķējoties Saskaņas centra (SC) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem, ar klātesošo vairākumu lemts par Imigrācijas likuma spēkā stāšanos tikai 2015.gada 1.janvārī. Pēc Iekšlietu ministrijas ieteikuma Reformu partijas, Vienotības un Nacionālās Apvienības deputāti aicināja likuma spēkā stāšanās termiņu noteikt būtiski ātrāk - 2014.gada 1.jūliju vai 1.augustu, portālu Diena.lv informēja Reformu partijā.

Atliekot likuma spēkā stāšanos, tiek radītas vairākas būtiskas problēmas: tiek atlikta nekustamā īpašuma vērtības paaugstināšana līdz 250 000 eiro, par kura iegādi iespējams pieprasīt Termiņa uzturēšanās atļauju (TUA); nevarēs sākt darboties Ekonomikas attīstības fonds, kurā būtu jāiemaksā 5% no katra darījuma vērtības un no kura finansētu - Drošības policiju, tās kapacitātes stiprināšanai, pirmā mājokļa atbalsta programmu un mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta programmu darba vietu izveidei reģionos.

"Iekšlietu ministrija jau vairākkārt norādījusi, ka kritiski nepieciešams stiprināt Drošības policijas kapacitāti TUA piešķiršanas izvērtēšanai," norāda Reformu partijas frakcijas vadītāja. "Tas ir tiešā veidā saistīts ar Latvijas drošības interesēm un spēju kontrolēt, kādām personām tiek piešķirtas termiņa uzturēšanās atļaujas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē