Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kažociņš: Nākamajam SAB direktoram jābūt godīgam un iekšpolitiski neitrālam

Nākamajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoram jābūt godīgam, labam vadītājam, ar pieredzi valsts pārvaldē un iekšpolitiski pilnīgi neitrālam, otrdien žurnālistiem atzina SAB direktors Jānis Kažociņš.

"Kas attiecas uz specifiskām kandidatūrām, [...] es nekomentēšu, jo jautājums ir Saeimā lemjams," sacīja Kažociņš, paužot gandarījumu, ka atšķirībā no viņa paša pieredzes pēctecis parlamentā tiks ievēlēts atklātā balsojumā.

Tāpat Kažociņš pauda gandarījumu, ka viņu ir uzklausījis Valsts prezidents Andris Bērziņš un Nacionālā drošības padome (NDP), laicīgi vienojoties par kandidātu uz SAB vadītāja amatu, kas ļaus lietas "lēnā garā un saprātīgā veidā" nodot pēctecim.

Jau ziņots, ka NDP pagājušā piektdienā nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku, bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē