Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Krīgers: Valdība krāpj tautu, apgalvojot, ka sociālajā budžetā nav naudas

Apgalvojot, ka sociālajā budžetā nav naudas un ir nepieciešama nekavējoša pensionēšanās vecuma paaugstināšana, valdība krāpj tautu, trešdienas rītā telekompānijā LNT izteicās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Krīgers domā, ka sociālā budžeta problēmas varot atrisināt, vienkārši izņemot ārā no tā dažādus pabalstus, piemēram, māmiņu algas.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja pensionēšanās vecuma pakāpenisku paaugstināšanu jau no 2014.gada. Iepriekš valdības atbalstītie grozījumi likumā Par valsts pensijām paredzēja pakāpeniski paaugstināt pensionēšanas vecumu, sākot ar 2016.gadu, tomēr nu tas tiks paātrināts, ņemot vērā negatīvās tendences sociālajā budžetā un jaunākos tautas skaitīšanas datus.

Šī reforma vistiešāk attieksies uz 1952. līdz 1957.gadā dzimušajiem iedzīvotājiem jeb apmēram 50 000 cilvēku. Valdības lēmums paredz, ka pašreizējais pensionēšanās vecums 62 gadi 2014. un 2015.gada 1.janvārī tiks paaugstināts par trīs mēnešiem, savukārt no 2016.gada ik gadu to paaugstinās par pusgadu, līdz 2020.gadā tiks sasniegts 65 gadu vecums.

Krīgers pensionēšanās vecuma straujāku paaugstināšanu neatbalsta. Viņš uzskata, ka valdība nav ieklausījusies ne LBAS, ne sabiedrībā, tāpēc tagad par šo jautājumu centīsies ietekmēt Saeimas deputātus, kuriem "vēl varētu būt palicis veselais saprāts".

LBAS vadītājs uzsvēra, ka arodbiedrības nav pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, bet gan par lēnāku procesu, lai 65 gadu pensionēšanās vecums tiktu sasniegts laikā no 2024. līdz 2030.gadam.

Arodbiedrības pensiju jautājumā sola aicināt cilvēkus uz dažādām akcijām, jo tas ir jautājums, kas interesē daudzus. Krīgers pieļauj, ka par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu varētu tikt sarīkots referendums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē