Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Krutojs: Arī turpmāk Jaunais vilnis būs saistīts ar Jūrmalu un Raimondu Paulu

Arī turpmāk jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis būs saistīts ar Jūrmalu un maestro Raimondu Paulu, svētdien žurnālistiem sacīja festivāla galvenais rīkotājs Igors Krutojs.

"Viss nav tik slikti," par izredzēm festivālu joprojām rīkot Jūrmalā sacīja Krutojs.

Krutojs ironizēja, ka projekta pirmā desmitgade bija veltīta tam, lai mākslinieki tiktu pie normālām tualetēm, bet otrā desmitgade būšot veltīta tam, lai rekonstruētu Dzintaru koncertzāli, kurā notiek konkursa pasākumi. Ja šos mērķus izdosies sasniegt, tad tikšot nosprausti tālāki mērķi konkursa trešajai desmitgadei. Komponists uzsvēra, ka koncertzālei ir jābūt atbilstošai konkursa līmenim.

Savukārt Jaunā viļņa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans stāstīja, ka uzreiz pēc konkursa noslēguma tiks sāktas sarunas ar Jūrmalas domi un tiks lemts par jauna līguma noslēgšanu.

Uzņēmējs akcentēja, ka Jaunais vilnis ir būtisks gan Jūrmalai, gan visai Latvijai, jo, piemēram, šīs nedēļas laikā Rīgas lidostā nosēdušās 300 privātās lidmašīnas, kas veidojot 15% no visām lidostā gada laikā apkalpotajām privātajām lidmašīnām. Arī Jūrmalas ielās vērojama aktīva tirdzniecība.

Šenkmans pateicās Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam, kurš festivāla koncertus neapmeklēja, taču bija aizsūtījis apsveikuma vēstuli, kas tika nolasīta pirmajā koncertā. Pēc uzņēmēja domām, tas ir apliecinājums tam, ka Jaunais vilnis Latvijā tiek novērtēts. Uzslavas izpelnījās arī Jūrmalas un Rīgas mēri, kuri snieguši atbalstu pasākumu sarīkošanā.

Šovakar ar apbalvošanas pasākumu Dzintaru koncertzālē noslēgsies starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2012. Krotojs skaidroja, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem konkursa rezultāti nav tikuši atklāti dienu pirms gala koncerta, lai būtu intriga un apbalvošanas pasākums būtu saistošs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē