Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kučinskis: Valsts attīstība atkarīga no pašvaldību vēlmes un spējas sadarboties

Valsts līdzsvarota attīstība atkarīga no pašvaldību vēlmes un spējas sadarboties, piektdien Latvijas Pašvaldību savienības kongresā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Mēģinājumi veicināt investīciju piesaisti neparedz vietu sentimentam," sacīja Kučinskis, norādot, ka investoriem pievilcīgākas ir lielās pilsētas, kas spēj piedāvāt piemērotu infrastruktūru un darbaspēku.

"Negrasos aizstāvēt divu ātrumu Latviju, un valdības mērķis ir veicināt līdzsvarotu attīstību, tomēr jāapzinās reģionu iespējas, tostarp pašvaldību vadītāju spēju un vēlmi sadarboties. Ir jāizkāpj no teritoriāliem rāmjiem un jāmeklē sadarbības partneri."

Valdības vadītājs norādīja, ka mazo pašvaldību nevēlēšanās sadarboties ir "ceļš, kas ved uz reģionu izmiršanu".

Kā skaidro Kučinskis, Latvija ir sadalāma trīs līmeņos, un katram no tiem ir atšķirīgs ekonomiskās attīstības potenciāls. Pirmais no tiem ir Rīga ar tai līdzās esošajām pašvaldībām, kam seko Latvijas lielās pilsētas jeb kādreizējo rajonu centri, savukārt trešais līmenis - mazās pilsētas un pašvaldības.

"Negrasos noniecināt nevienu pašvaldību - katra ir vērtība, kas iekļaujas Latvijas ainavā ar savu unikālo saturu, tomēr investoru piesaistē jārēķinās ar pragmatiskiem apsvērumiem," sacīja Kučinskis.

Kā ziņots, šodien Liepājā ar moto "Kas taupa uz izglītību, tas neredzēs labklājību!" norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 27.kongress, aģentūru LETA informēja LPS pārstāve Jana Bunkus.

Šāds moto ir izvēlēts saistībā ar vienu no aktualitātēm valstī - plašajām diskusijām par pedagogu darba samaksas jauno modeli. Līdz ar to LPS kongresā tiks izskatīta vēl viena rezolūcija - Par izglītības finansēšanas reformu.

Kopumā LPS kongresā plānots apstiprināt astoņas rezolūcijas - par neatliekamiem risinājumiem izglītībā, par iedzīvotāju tiesībām saņemt informāciju, par pašvaldību demokrātijas attīstību un par ekonomikas attīstību. Tāpat ir sagatavotas rezolūcijas par veselības aprūpes pieejamību, par ceļiem, par izglītības strukturālo reformu un par izglītības finansēšanas reformu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē