Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Latvijas Radošo savienību padome: Uz referendumu ir jāiet

Latvijas Radošo savienību padome aicina balsot pret referendumā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, portālu Diena.lv informēja Latvijas Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Ieva Struka.

"Laimīgas ir tās valodas, kurām ir sava valsts, kas to sargā un lolo. Mūsu senči uzcēla Latvijas valsti ar lepnumu par savu valodu, un tikai cilvēki, kas runā vienā valodā, nonāk līdz atziņai par valsti, par nepieciešamību to un valodu aizsargāt, jo dzimtā valoda ir pirmā, kas modina - un reizē nodrošina - cilvēkā individualitāti," teikts padomes paziņojumā.

Padome norāda, ka "ir kauns, ka pēc divdesmit atjaunotās neatkarības gadiem, Latvijai naidīgi spēki piespiež tās pilsoņus iet un balsot par to, ka viņi ir un grib būt". "Bet tāda ir demokrātija, provokatori ir izmantojuši šīs politiskās sistēmas priekšrocības un cer, ka mēs, Latvijas pilsoņi, būsim akli un lepnības dēļ iekritīsim šajās lamatās. Latviskā pieticībā noklusēsim un līdz ar to nobalsosim, arī neaizejot uz referendumu, par sava valstiskuma beigu sākumu," uzskata Latvijas Radošo savienību padome.

"Tāpēc ir tik svarīgi apzināties sevi, apjaust lepnumu, ko dāvā latviešu valoda, aizstāvēt savu valodu, tāpat kā aizstāv savu zemi un valsti, un nepalikt vienaldzīgiem mājās, bet iet uz referendumu. Lai pārliecinoši nobalsotu pret Satversmes grozījumiem, pret krievu valodu kā otru valsts valodu Latvijā," aicināja padome.

Kā ziņots, 18. februārī notiks tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē