Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LDDK: Lobēšanas likums nebūtu nepieciešams, ja tiktu pildīti esošie Ministru kabineta noteikumi

Lobēšanas likumu nebūtu nepieciešams izstrādāt, ja tiktu pildīti Ministru kabineta noteikumi, kas jau tagad nosaka, ka valsts amatpersonām ir jāpublisko darba kalendāri - ar ko plānots tikties utt., intervijā sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Jau ziņots, ka valdība pagājušā gada decembrī uzdeva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) līdz šā gada 1.jūlijam izstrādāt īpašu lobēšanas likumu, kurā tiks definēta lobēšana un noteikti pamatprincipi lobēšanas aktivitātēm.

Lai gan Lobēšanas likums LDDK sadarbību ar valdību un Saeimu neietekmēs, Menģelsone likuma izstrādi atbalsta, jo, pēc viņas domām, ir jāzina, kurš pārstāv kādas intereses.

"LDDK pārstāv darba devēju intereses sociālā dialoga ietvaros. LDDK gan Eiropas, gan Latvijas līmenī pakļaujas Darba devēju organizāciju un to apvienību likumam, kas LDDK dod gan tiesības, gan uzliek pienākumu sniegt savu vērtējumu par konkrētām problēmām un piedāvāt risinājumu. Tā ir normāla Eiropas prakse," skaidroja konfederācijas vadītāja.

Menģelsone uzskata, ka diemžēl sabiedrībā lobēšanu uztver kā kaut ko negatīvu, ko paspilgtina fakts, ka lobija likuma izstrāde ir uzticēta KNAB.

Jau ziņots, ka, pēc KNAB domām, viens no iemesliem, kāpēc nepieciešama lobētāju publiskošana, ir nošķirt legālo lobēšanu no nelikumīgās tirgošanās par ietekmi. To iespējams sasniegt arī bez reģistra veidošanas, izstrādājot lobēšanas likumu, kurā tiktu definēts lobētājs un noteikta robeža lobēšanas legālajām aktivitātēm. Tas varētu būt pirmais solis sabiedrības attieksmes uzlabošanā. Nākamais solis varētu būt reģistra izveidošana, ja joprojām būs nepieciešamība pēc tā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē