Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Lembergs: Deputātu skaita samazināšana var paralizēt pašvaldību darbu

Deputātu skaita samazināšana pašvaldībās var paralizēt pašvaldību darbu, uzskata Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Deputātu skaita samazināšana var paralizēt domes komiteju darbu. Ja komitejā ir seši deputāti un trīs no viņiem neierodas, tad nevar notikt komitejas sēde. "Par opozīciju nekad nezini, vai viņi nāks vai nenāks," norādīja Lembergs.

"Pie tam, vajadzīga jau sabiedrības pārstāvība - gan pēc profesijām, gan pēc dzimumiem. Jo vairāk deputātus ievēl, jo tomēr viņiem tā pārstāvība izdalās pa kādiem sabiedrības slāņiem, interešu grupām. Tas ir būtiski. Es, protams, apšaubu, vai Rīgā ir vajadzīgi 60 deputāti. Tur gan, es domāju, varētu būt mazāk," piebilda Lembergs.

Pašlaik Ventspils pilsētas domē ir 13 deputāti. Tas, pēc Lemberga domām, ir optimāls skaits. Ventspils mērs uzskata, ka, iespējams, deputātu skaitu vajadzētu pat palielināt līdz 15.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) sācis strādāt pie jautājuma par deputātu skaita samazināšanu pašvaldībās.

Ierosme par to, ka mazāks deputātu skaits nodrošinātu konstruktīvāku un efektīvāku pašvaldību domju/padomju darbu, sākotnēji nākusi no pašiem pašvaldību pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē