Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lībiņa-Egnere: Jāliek Krievijai saprast - tās uzvedība nav pieņemama

Šis ir laiks, kad starptautiskajai sabiedrībai ir jābūt vienotai savā nostājā un jāliek Krievijai saprast - tās uzvedība nav pieņemama, šodien tiekoties ar Gruzijas aizsardzības ministri Tinatinu Kidašeli, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība).

Lībiņa-Egnere pauda, ka aizvadītais pusotrs gads Eiropai nesis jaunus drošības izaicinājumus, iedragājot līdz šim mierīgo eiropiešu dzīvi. Un arī šie izaicinājumi ir iemesls, kāpēc īpaši atbalstām Gruzijas pastiprināto sadarbību ar NATO.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par NATO Velsas samita rezultātiem, tostarp sākto Īpašā atbalsta programmu, uzsverot, ka tā ir adekvāta atbilde uz mainījušos drošības situāciju pasaulē. "Gruzija ir nozīmīgs NATO partneris, un mēs augstu vērtējam tās ieguldījumu NATO operācijās," apliecināja Lībiņa-Egnere.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka Krievijas agresija Ukrainā demonstrē arī informācijas kara bīstamību un cīņa ar Krievijas īstenoto propagandu ir izaicinājums visai Eiropai, tāpēc stratēģiskās komunikācijas pilnveidošana ir kopīgs uzdevums. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja Gruziju attīstīt sadarbību ar Rīgā izvietoto NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre sarunas laikā apliecināja nemainīgu Latvijas atbalstu Gruzijas neatkarībai un teritoriālajai vienotībai. Kā praktiska atbalsta piemēru Lībiņa-Egnere minēja Baltijas Asamblejas Prezidija pieņemto paziņojumu par tā saukto Krievijas un Gruzijas separātiskā reģiona Chinvali/Dienvidosetijas sadarbības un integrācijas līgumu, kurā to neatzīst un uzsver, ka joprojām pilnībā atbalsta Gruzijas neatkarību, suverenitāti un teritorijas nedalāmību tās starptautiski atzītajās robežās.

Pārrunājot abu valstu sadarbības parlamentāro dimensiju, Lībiņa-Egnere apliecināja Latvijas gatavību arī turpmāk aktualizēt Austrumu partnerības jautājumus un īstenot kopīgas iniciatīvas dažādos sadarbības formātos.

Saeimas priekšsēdētājas biedre 18. un 19.jūnijā uzturas Gruzijas pilsētā Batumi, lai piedalītos augsta līmeņa starptautiskā konferencē Gruzijas Eiropas ceļš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē