Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LIDA: Rīgas domes plāns ir aplams, nepārdomāts un veicina diskrimināciju Latvijā

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) iepazinās ar publiski pieejamo informāciju par Rīgas domes plāniem ar 2014.gada janvāri palielināt sabiedriskā transporta biļešu cenas pasažieriem, kas nav deklarējušies Rīgā, un samazināt biļešu cenu Rīgas pilsētā deklarētajiem sabiedriskā transporta lietotājiem.

LIDA vērš uzmanību, ka Rīgā darbs ir daudziem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Valsts policijas (VP), Rīgas pašvaldības policijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP), Valsts robežsardzes (VRs) darbiniekiem, kuri ikdienā dzīvo ārpus Rīgas pilsētas, pat pie Latvijas robežām un tur ir šo darbinieku deklarētā dzīves vieta. Tāpat minēto iestāžu darbinieki ikdienu ierodas Rīgā, lai veiktu dienesta pienākumus, izietu medicīnas komisiju, apmācībās un risinātu daudzus citus jautājumus. Savukārt Rīgā deklarētie augstāk minēto iestāžu darbinieki dienesta pienākumos un daudzos citos jautājumos brauc pa visu Latviju un izmanto šo pilsētu un pagastu sabiedrisko transportu. 

Tādējādi nav pieļaujams pakļaut darbiniekus nepamatotai diskriminācijai. Faktiski ierosinājums ir aplams, nepārdomāts un var veicināt Latvijas iedzīvotājos neapmierinātību, kas nav pieļaujams.

LIDA norāda, ka sabiedrības viedoklis veidojas no katras personas individuālas pieredzes un no tās izdarītajiem secinājumiem. Katrs atsevišķas personas viedoklis par Rīgas domes rīcības tiesiskumu un pamatotību veido priekšstatu par Rīgas pilsētas vadību, par Latvijas politiķiem un visas Valsts tēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē