Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ločmelis: Pārvadātājiem jāpamato, kādēļ jāceļ cenas

Pārvadātājiem jāsniedz sagatavoti aprēķini un pamatojums, kādēļ jāceļ biļešu cenas mikroautobusos, portālam Diena.lv sacīja Rīgas domes deputāts Jānis Ločmelis.

Kā vēstīts, Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija otrdien neatbalstīja paaugstināta servisa mikroautobusu pārvadātāju uzņēmumu lūgumu palielināt maksu par vienu braucienu.

J.Ločmelis sacīja, ka arī šoreiz komisijai nekļuva skaidra pārvadātāju cenu politika. "Es jau pirmajā reizē balsoju pret. Viņiem jāsagatavo materiāls kā pienākas," teica komisijas loceklis. Viņš apgalvoja, ka pārvadātāju pārstāvji paši neierodas uz komisijas sēdēm, tādēļ arī nav skaidra viņu nostāja.

J.Ločmelis arī uzsvēra, ka ar šo jomu saistītas daudzas problēmas - mikroautobusos nereti neizsniedz biļeti, kā arī neuzņem invalīdus. Kā problēmas risinājumu J.Ločmelis min e-talonu ieviešanu mikroautobusos. "Ja būtu ieviests e-talons, tad būtu skaidrs, cik iekasē, cik cilvēku pārvietojas, kādas sociālās grupas. Tagad viņiem tāda kā ēnu ekonomika," piebilda deputāts.

Viņš apstiprināja, ka nav pret biļešu cenu paaugstināšanu, jo degvielas cenu palielināšanās ir objektīvs iemesls cenu celšanai. "Domāju, ka pieci santīmi neko neizšķirtu cilvēkiem. Komisija noteikti vēl skatīs šo jautājumu, bet pārvadātājiem jāsagatavo materiāli," sacīja J.Ločmelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē