Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Mjartāns: Nepieciešams pilnveidot NEPLP uzraudzības mehānismus

Mjartāns komentēja arī šā brīža aktuālo pārņemšanas darījumu starp Modern Times Group (MTG) un telekompāniju LNT, norādot, ka par šo darījumu ir vairāk jautājumu nekā atbilžu.
Nepieciešams pilnveidot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) uzraudzības mehānismus, jo līdz šim tie veiksmīgi apieti, biznesa portālam Nozare.lv sacīja viens no pieciem NEPLP jaunajam sastāvam izvirzītajiem kandidātiem - SIA Vesta LK mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns.

Viņš arī vērsa uzmanību uz to, ka aizejošā NEPLP savā pēdējā sēdē šonedēļ ir pasteigusies pieņemt daudz lēmumu, kas rada jautājumus. "Neuzskatu, ka ir pārāk auglīgi nodarboties ar NEPLP līdzšinējā darba kritizēšanu, lai gan arī man ir daudzi jautājumi, uz kuriem ievēlēšanas gadījumā ceru saņemt atbildes, pārskatot padomes pieņemtos lēmumus," sacīja Mjartāns.

Kandidātu mulsina NEPLP 30.janvāra sēdē izskatīto jautājumu apjoms. Citu jautājumu starpā "pēdējā minūtē" tikuši izskatīti četru radiostaciju iesniegumi par apraides atļauju grozījumiem, lemts par divu radiostaciju reģionālā tīkla paplašināšanu un izskatīts vienas radiostacijas iesniegums par apraides atļaujas pamatnosacījumu grozījumiem.

Izklāstot savas prioritātes darbā NEPLP, Mjartāns skaidroja, ka NEPLP ir uzraudzības institūcija, tāpēc būtu jāstrādā pie risinājumiem, jo visi regulējumi līdz šim ir veiksmīgi apieti. Kandidāts šaubās, vai nodoms noteikt, ka Latvijā veidotajam saturam jāveido 60% no kopējā raidlaika, kā to paredz nozares attīstības nacionālā stratēģija no 2012.gada līdz 2017.gadam, dos redzamus rezultātus.

"Ja vēlamies aizsargāt Latvijas mediju tirgu, NEPLP jāizveido funkcionējošs kontroles un ierobežojumu mehānisms. Piemēram, jau konkursa nolikumā iestrādājot sankcijas, kas ierobežotu valodas un pamatnosacījumu grozījumus izdotajām apraides atļaujām," akcentēja Mjartāns.

Komentējot savus mērķus, uz kuriem tiektos pēc ievēlēšanas NEPLP, Mjartāns norādīja, ka "mērķiem jāiet roku rokā ar NEPLP pamatfunkcijām, viena no tām ir - veicināt Latvijas nacionālajām interesēm atbilstošu programmu politiku".

Mjartāns paskaidroja, ka NEPLP, strādājot savas kompetences ietvaros, nedrīkst ierauties savā čaulā. Padomei jāveido un jāuztur dialogs ar sabiedrību, mediju patērētājiem un mediju industrijas pārstāvjiem.

"Gala vārdu sniegs Konkurences padome. Pašlaik sabiedrībai zināms ir MTG Baltijas direktora Kaspara Ozola viedoklis, ka MTG lēmums investēt LNT balstās "biznesa un valstiskās vērtībās", ka šis solis palīdzēšot konkurences cīņā ar citām ārvalstu televīzijām. Tā kā es nezinu, kādas būs MTG kanālu "nacionālā satura pozīcijas", manī nostiprinās pārliecība, ka Latvijā pilnvērtīgi kvalitatīvi var būt tikai sabiedriskie elektroniskie mediji, jo pārējiem tik mazā tirgū ir par maz resursu un tiem ir citas komerciālās intereses," uzsvēra kandidāts.

Komentējot to, kā šī brīža nodarbošanās varētu noderēt darbā NEPLP, Mjartāns atgādināja, ka 15 gadus strādājis radiožurnālistikā, guvis pieredzi studijās Vācijā un aktīvi iesaistījies sabiedriskajās organizācijās.

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 26.janvārī nobalsoja par pieciem NEPLP locekļu kandidātiem, kurus virzīt uz balsojumu Saeimā.

Deputāti balsojumam Saeimā izvirzīja filmu un raidījumu studijas Mistrus Media vadītāju Gintu Grūbi, Turības Komunikācijas zinātņu katedras vadītāju Aināru Dimantu, Latvijas Vēstneša portāla nozares redaktori Aiju Duļevsku-Cālīti, SIA Vesta LK mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Daini Mjartānu un Anša Epnera filmu studijas AVE producentu, operatoru un režisoru Ivaru Zviedri.

Saeima par izvirzītajiem kandidātiem balsos 2.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē