Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Mūrniece: Izraudzītie NEPLP kandidāti ir kā sagatavota komanda "darbam uz Marsa"

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ceturtdienas sēdē izraudzītie pieci Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata kandidāti, kuri tiks virzīti apstiprināšanai Saeimā, ir kā sagatavota komanda "darbam uz Marsa", uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, deputāti balsojumam Saeimā izvirzīja filmu un raidījumu studijas Mistrus Media vadītāju Gintu Grūbi, Turības Komunikācijas zinātņu katedras vadītāju Aināru Dimantu, Latvijas Vēstneša portāla nozares redaktori Aiju Duļevsku-Cālīti, SIA Vesta LK mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Daini Mjartānu un Anša Epnera filmu studijas AVE producentu, operatoru un režisoru Ivaru Zviedri.

Mūrniece skaidroja, ka ar šo salīdzinājumu ir jāsaprot, ka darbam komisijā pēc asām diskusijām ir izvēlēti dažādu nozaru pārstāvji. Dimanta stiprā puse ir akadēmiskais skatījums uz mediju telpu un pieredze lielu konceptuālu vīziju radīšanā, arī Duļevskai-Cālītei ir konceptuāls skatījums uz NEPLP stratēģiju un pieredze darbā ar mediju vidi saistītu likumprojektu veidošanā. Viņa pārzina arī Eiropas audio un vizuālās jomas aktualitātes.

Komisijas priekšsēdētāja akcentēja, ka Grūbem ir lieliska izpratne par mediju stratēģijām modernajās platformās, kā arī viņš redz elektronisko mediju sabiedriskā pasūtījuma satura saistību ar nepieciešamību sabiedrībai no tā gūt labumu. Savukārt Mjartāns ir Latgales nevalstisko organizāciju atbalstīts kandidāts, kura stiprā puse ir radio lietu pārzināšana. Viņam ir izpratne par plašsaziņas līdzekļu nozīmi kultūrtelpā, tostarp integrācijas nozīmi.

Politiķe vērsa uzmanību uz to, ka Zviedris ir izveidojis Rūjienas TV, tāpēc viņam būs plašāka izpratne par vietējām un reģionālajām televīzijām.

Plānots, ka Saeima par izvirzītajiem kandidātiem balsos 2.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē