Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

papildināts (22:27) - Politiķi komentē iecirkņu aptauju rezultātus

Vienotības domes priekšsēdētāja, eiroparlamnetāriete Sandra Kalniete uzskata, ka vēlētāji ar savu izvēli apstiprinājuši ne tikai Vienotības, bet arī valdošās koalīcijas īstenoto kursu. Pēc viņas domām, vēlētāji, atbalstot arī citas koalīcijas partijas, novērtēja līdz šim paveikto un valdību, kas aizveda Latviju līdz eiro un veica citas reformas. Tāpat Kalniete ļoti vēlētos cerēt, ka politiķi, kas "diskreditē Latviju", nebūs pārstāvēti Eiropas Parlamentā (EP).

Saskaņas EP vēlēšanu saraksta līderis Boriss Cilevičs cer uz lielāku atbalstu šai partijai nekā uzrāda vēlētāju aptaujas rezultāti. Cilevičs uzskata, ka vēlētāju aptaujas rezultāti ir "liela minēšana", tomēr, iespējams, ka Vienotībai un Latvijas Krievu savienībai labāk izdevās mobilizēt savu vēlētājus, vienlaikus galvenā problēma ir zema vēlētāju aktivitāte. Šādā situācijā vēlētāji izvēlās kandidātus, kuriem ir "spilgtāka retorika", piebilda deputāts.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK EP vēlēšanu saraksta līderis Roberts Zīle saka, ka vēlētāji nav uzķērušies uz lielām reklāmas kampaņām, par ko liecinot noteiktu politisko spēku rezultāti. Nacionālā apvienība ir apmierināta ar trešo vietu vēlēšanās, tomēr cer, ka oficiālie vēlēšanu rezultāti būs labāki, nekā vēlētāju aptauja. Lielākais izaicinājums esot maksimāli pietuvoties Saskaņai un pacīnīties par otro vietu, piebilda Zīle.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis sacījis, ka gadījumā, ja arī galīgie vēlēšanu rezultāti rādīs, ka ZZS EP būs ieguvusi vienu mandātu, tas pats par sevi būs sasniegums, jo pašlaik politiskajam spēkam sava pārstāvja EP nav. Pēc Brigmaņa domām, šoreiz liela ietekme uz balsojumu bijusi Rīgas iedzīvotājiem, bet liela daļa lauku iedzīvotāji palika mājās. Brigmanis neprognozēja, kurš no ZZS kandidātiem ir ievēlēts EP. 

Latvijas Krievu savienības līdere, eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka domā, ka valdošās partijas nenodrošināja diskusiju sabiedrībā par Eiropas Parlamenta (EP) nākotni un darbu, kas arī ietekmējis aktivitāti EP vēlēšanās. Runājot par vēlētāju aptaujas rezultātiem, Ždanoka norādīja, ka jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti. Viņa arī cer, ka atbalsts viņas pārstāvētajam politiskajam spēkam būs lielāks par 5,5%, par kuriem liecina vēlētāju aptauja.

Jau ziņots, ka tirgus un socioloģisko pētījumu aģentūras Lavijas Fakti veiktās aptaujas pie vēlēšanu iecirkņiem atklāj, ka Vienotība šajās vēlēšanās ieguvusi 31,24% vēlētāju atbalstu, Saskaņa - 13,13%, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK – 11,74% un Zaļo un zemnieku savienība – 6,23%. Kā pēdējā 5% barjeru pārvarējusi līdzšinējās eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienība, iegūstot 5,52% vēlētāju atbalstu.

Pārējie politiskie spēki saskaņā ar aptaujas datiem 5% barjeru nav pārvarējuši.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti būs zināmi tikai svētdien naktī.  

(Pievienota 5. rindkopa.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vecrīgu var atdzīvināt viesi

Laiku pa laikam kādai tautsaimniecības nozarei izdodas savas veiksmes un neveiksmes pacelt valstiskā līmenī un definēt kā sabiedrības labklājības rādītāju. Patlaban šādas ambīcijas ir ē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē