Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pauls: Esmu dziļā fuktukā

"Visu laiku saduros ar dažādām cūcībām. Visu laiku tieku ierauts kaut kādās tādās lietās, kas man ir visādā ziņā nepatīkamas – mans vārds tajās figurē, un ko lai es daru?" - tā intervijā žurnālam _Lietišķā Diena _saka komponists Raimonds Pauls. 

R.Pauls tiek minēts kā viens no tiem Latvijas Krājbankas noguldītājiem, kurš ir nolēmis vērsties Satversmes tiesā (ST). Tomēr komponists paredz, ka "nekāda rezultāta tur nebūs, esmu diezgan stingri par to pārliecināts". "Mēs – vairāki tā saucamie cietēji – satikāmies. 20 gadus caur šo banku gāja manas autortiesības un citi ienākumi. Tā tas bija jau kopš padomju laikiem, jo tā bija banka, kas nesa Latvijas vārdu," saka R.Pauls.

Uz norādi, ka līdz bankas kraham daudzi pat nezināja, ka šī banka nav valsts īpašums, komponists uzsver: "Jā! Visi, kas ir nolēmuši vērsties ST, ir godīgi cilvēki. Vienkārši aizskaroši ir tas, ka daži mūsu tā sauktie finanšu darboņi un vēl viens otrs izteicās, ka mums esot vajadzējis zināt, kurās bankās glabāt savu naudu. Vai tad mēs neesot zinājuši, ka tā banka ir kaut kādiem kriminālajiem elementiem pārdota, starp citu, ar valsts iestāžu atbalstu, jo bez tā šādu kompāniju nemaz nevarēja nopirkt. Kā šo valsts iestādi sauc, mēs visi labi zinām."

"Paradoksālākais ir tas, ka gadījumā, ja arī kaut kādu naudu izdosies atgūt, to atdos tai iestādei, kura faktiski ir vainīga bankas krahā. Turpmāk es savā žargonā vairs neteikšu, ka esmu dziļā ... Es teikšu, ka esmu dziļā fuktukā! (FKTK jeb Finanšu un kapitāla tirgus komisija – red.) Ar kādām tiesībām to visu pieļāva cilvēki, kuri saņem milzīgas algas – līdz pat astoņiem tūkstošiem latu mēnesī? Turklāt tas viss notika, kad nebija pagājuši ne trīs gadi kopš Parex bankas kraha, kas bija viena no lielākajām bankām," saka R.Pauls.

Jautāts, ja reiz viņam ir pārliecība, ka no vēršanās ST nekāda labuma nebūs, kāpēc tomēr to dara, R.Pauls norāda: "Lai vismaz kaut kur parādās šī problēma. Mani interesē, kā reaģēs ST. Ja ST pateiks, ka viss ir kārtībā, es sākšu domāt – mīļie cilvēki, te var zagt un darīt, ko grib. Nesaprotu, kāpēc nauda atgūšanas gadījumā nepienākas tieši noguldītājiem. Lai man tikai paskaidro, vai tā var darīt. Kur tagad ir ģenerālprokurors? Neviens netiek ne apcietināts, ne tiesāts. Neko citu jau mēs nevaram panākt."

"Un ko man darīt tālāk? Neko. Nesen tika pasludināts spriedums, ka ar Bankas Baltija noguldījumiem viss esot kārtībā. Nu, mīļie cilvēki… Cik tūkstoši cilvēku tur tika apzagti? Toreiz tās bankas īpašniekus vismaz uz kādu laiku iesēdināja, bet vai cilvēkiem kāda nauda tika atdota? Tagad rodas pavisam cits jautājums – kur radās līdzekļi Parex bankas glābšanai?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē