Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Petropavlovska: Solis pretī krieviem joprojām skaitās riskants

"Esmu ļoti emocionāls cilvēks un notikušo ļoti pardzīvoju. Es ļoti gribētu cerēt, ka lielākā daļa cilvēku pēc notikušā piekristu, ka ir jābūt dialogam un ka kaut kas Latvijā nav kārtībā," Dienai pauda žurnāliste un izdevēja Alla Petropavlovska, norādot, ka referendums nav bijis nekas patīkams, taču drīzāk kā izmisuma gājiens liecinājis valstī samilzušajām problēmām. Ar nožēlu viņa atzīst, ka izpratne par to, ka kaut kas Latvijā nav kārtībā, pašā sabiedrībā ir daudz lielāka, nekā tā atspoguļojas politikā.

"Komentāri mediju un sabiedriskajā telpā, kur a priori grib nostumt malā sarunu partnerus, neliecina par vēlēšanos uzsākt dialogu," secina izdevēja. "Dialogs ir atkarīgs no varas partijām, bet tās neko riskantu nedarīs. Solis pretim krievu diasporai Latvijā joprojām izskatās kā riskants solis."

Viņasprāt, dialogs krievvalodīgo pusē šobrīd ir iespējams ar tādiem sarunu partneriem kā Saskaņas centrs un Nils Ušakovs vai Vladimirs Lindermans. "Ja atraidīs Ušakovu, tas Lindermana rokās ieliks trumpjus," vērtēja izdevēja. Viņa ar nožēlu secināja, ka SC, spriežot pēc sabiedriskajā telpā izskanējušajiem komentāriem, kā sarunu partneri sevi ir norakstījis.

Skatījums uz nākotni kopumā viņai esot bezcerīgs, atzīst izdevēja. "Es gribētu, lai cilvēki aizdomātos, kāpēc krievi - pilsoņi visi kā viens atdod savas balsis par vienu partiju. Kāpēc uzņēmēji, baņķieri, ubagi, inteliģence, pasniedzēji un alkoholiķi balso par vienu politisko spēku," uzsvēra A.Petropavlovska.

"Mani ļoti sarūgtināja sarunas, kas notika publiskajā telpā. Piemēram, paziņojums, ko izteica autoritāte, dvēseles guru Alvis Hermanis, kad viņš atklātā tekstā atļāvās pateikt, ka tie pilsoņi, kas nedomā kā viņš, ir nodevēji," sacīja izdevēja. Viņa arī pauda nožēlu, ka nav dzirdējusi izskanām nevienu pretēju viedokli.

"Mani pārņem bezcerība arī tāpēc, ka visus šos 20 gadus medijos latvieši stāstīja latviešiem, kas notiek ar krieviem un kā viņu problēmas jārisina, bet krievi stāstīja krieviem, ko latvieši nepareizi dara un kā viņiem būtu jārīkojas. Kas tas par dialogu, kur visiem ir atbildes?!," uzsver A.Petropavlovska.

Viņasprāt, atrisināt samilzušās problēmas var tikai ilgtermiņā. Jo vairāk labestības šajā jautājumā tiks iesaistīts, jo problēmas risināsies ātrāk, savukārt, ja būs agresija – risinājumi tiks meklēti ilgāk, pauda izdevēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē