Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pierīgas pašvaldību vadītāji: Esam pret Rīgas domes jauno ieceri

Pierīgas pašvaldību vadītāji ir pret Rīgas domes jauno ieceri, kas paredz ieviest diferencētu maksu par sabiedriskā transporta izmantošanu galvaspilsētā un  būtībā paredz pasažieru šķirošanu rīdziniekos un pārējos, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks: "Rīgas vadība redz, ka atšķirībā no Pierīgas tā nav spējīga piesaistīt iedzīvotājus. Tāpēc tā domā, kur varētu ņemt papildu finansējumu, un izdomājusi šādu risinājumu, kas viennozīmīgi ir nepareizs. Arī starptautiskā prakse ir vienāda maksa par vienādu pakalpojumu. Nedomāju, ka Ādažu pašvaldība būtu gatava kaut ko maksāt Rīgai, lai finansētu tās dārgos iepirkumus, mums svarīgāki ir ieks''ejie maršruti. Kas notiks, ja Pierīgas pašvaldības domās kaut kādus pretpasākumus, piemēram, iebraukšanas maksas? Tad vienkārši pašvaldības viena otru čakarēs. Rīgai pareizāks virziens, kā piesaistīt iedzīvotājus, būtu uzlabot sabiedrisko pakalpojumus, kuri Pierīgas pašvaldībās ir labāki".

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks: "Šāds Rīgas domes lēmums negatīvi ietekmētu mūsu novada iedzīvotājus. Ķekavas novadu negatīvi ietekmētu arī tas, ja mūsu iedzīvotāji lētāku braukšanas tarifu sabiedriskajā transportā dēļ sāktu savu dzīvesvietu deklarēt galvaspilsētā. Attiecībā uz Rīgas domes priekšlikumu, kas mēs varētu maksāt Rīgai par saviem iedzīvotājiem, ir jāsaprot, par kādu naudas summu tiek runāts. To varētu apsvērt, taču vispirms būtu jāzina finansējuma apmērs".

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica: "Tā ir šantāža. Faktiski viena politiskā partija pretnostata dažādās Latvijas vietās dzīvojošus cilvēkus. Kur mēs nonāksim, ja piesolīsim iedzīvotājiem labumus atkarībā no deklarētās dzīvesvietas? Ja Rīgas dome uzskata, ka Pierīgas pašvaldības varētu Rīgai maksāt par saviem iedzīvotājiem, būtu tikai pieklājīgi, ja Nils Ušakovs tuvāko pašvaldību vadītājus aicinātu uz sarunu. Tad mēs kopā apspriestu gan tarifus, gan to, ka Rīgas sabiedriskais transports varētu iebraukt arī atsevišķās Pierīgas teritorijās. Diemžēl es Ušakovu neesmu redzējusi nevienā pašvaldību vadītāju sanāksmē. Domāju, ka šajā jautājumā savs vārds būtu sakāms arī valdībai".

Jau vēstīts, ka diferencējot biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā un nosakot lētākas biļetes rīdziniekiem, Rīgas dome cer, ka Rīgā deklarēsies aptuveni 10 000 cilvēku.

Visu rakstu Pasažierus šķiros rīdziniekos un pārējos lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē