Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Prezidents un premjers: Algu celšana mediķiem ir viena no nākamā gada budžeta prioritātēm

Algu celšana mediķiem ir viena no nākamā gada budžeta prioritātēm, trešdien pēc tikšanās žurnālistiem atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Pēc mana uzskata, medicīnas darbinieki ir pirmie," sacīja Valsts prezidents, vaicāts, vai būtu ceļamas algas sabiedriskajā sektorā strādājošajiem. Bērziņš skaidroja, ka gan iekšlietu sistēmas darbiniekiem, gan skolotājiem jau bijuši nelieli uzlabojumi, taču tādu nav bijis mediķiem.

Arī Dombrovskis sacīja, ka algu celšana sabiedriskajā sektorā ir viena no prioritātēm, pie kuras ir jāstrādā. Viņš piekrita prezidentam, ka viena no būtiskākajām prioritātēm būtu tieši mediķu atalgojuma celšana, jo iekšlietu sistēmā un arī izglītības sistēmā kaut neliels, bet algu palielinājums jau šā gada budžetā ir paredzēts.

Vienlaikus valdības vadītājs sacīja, ka nepieciešams vērtēt reālās budžeta iespējas, jo budžeta pieprasījumi mērāmi simtos miljonos latu, bet pārdalāmā summa - desmitos miljonu latu. "Protams, visas vēlmes mēs atbalstīt nevarēsim," atzina Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē