Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Raidījums: VID darbiniekus tur aizdomās par vismaz 100 000 latu saņemšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pirms trim nedēļām uz brīdi aizturēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) bijušo ģenerāldirektori Neliju Jezdakovu. Raidījums Nekā Personīga noskaidrojis, ka viņu un citus VID darbiniekus tur aizdomās par vismaz 100 000 latu liela kukuļa saņemšanu.

VID vadošās amatpersonas apzināti ļāvušas rūdītam Liepājas nodokļu mahinatoram Andrejam Podrjadčikovam no valsts izkrāpt vismaz pusmiljonu latu, bet pretī esot saņemts kukulis. Pats A.Podrjadčikovs, sadarbojoties ar KNAB, cer tikt vaļā no soda par finanšu mahinācijām. Podrjadčikovs biznesu sāka pirms septiņiem gadiem, pārstrādājot zivis, tomēr ar to īsti neveicās. Eiropas Savienība samazināja nozvejas kvotas, peļņa kritās. Pēc tam Podrjadčikovs izmēģināja roku nodokļu krāpšanā, ātri atrodot partnerus un klientus. Uz šo brīdi jau ir nodibināti gandrīz 30 uzņēmumi, stāsta Nekā Personīga. "Uz papīra" Podrjadčikovs ir zivju pārstrādātājs, autotirgotājs un nekustamā īpašuma izīrētājs, bet reāli ar viņu saistītās firmas veic savstarpēju norēķinus un sniedz pakalpojumus fiktīvi izveidotiem uzņēmumiem, kuru nominālie īpašnieki drīz pēc izveidošanas it kā tos pārdod Tadžikistānas iedzīvotājiem, kurus policija pēc tam nevar atrast.Pirmie Podrjadčikova shēmas sāka "apcirpt" Liepājas Valsts ieņēmumu dienesta auditori, kas vairs nebija ar mieru atmaksāt simtiem tūkstošus latu PVN par acīmredzami šaubīgiem darījumiem. Liepājnieks auditoru lēmumu pārsūdzēja VID toreizējai vadītājai Nelijai Jezdakovai. Liepājas auditoriem par lielu pārsteigumu Rīgas VID funkcionāri nolēma, ka Podrjadčikovam ir taisnība – PVN atmaksājams. Šobrīd A.Podrjadčikovs vairs nav uzņēmējs. VID ir apturējis viņa firmu darbību un arestējis kontus. Liepājnieks atzinies savos noziegumos, un prokuratūra uz tiesu nosūtījusi jau pirmo krimināllietu par valsts apkrāpšanu. Tomēr A.Podrjadčikovam ir cerība uz mazu sodu vai pat palikšanu brīvībā, jo, palīdzot KNAB atklāt VID liela apjoma kukuļņemšanu, prokurors var lemt par atbrīvošanu no kriminālatbildības. Reizē ar N.Jezdakovu KNAB ir aizturējis arī kādu viņas paziņu - uzņēmēju, kuru uzskata par kukuļdošanas starpnieku. Bijušās VID vadītājas advokāts Rinalds Bušs pieļauj versiju, ka blēdīgi VID darbinieki cenšas savu vainu novelt uz N.Jezdakovu, bet minēto Liepājas uzņēmēju A.Podrjadčikovu N.Jezdakova dzīvē neesot redzējusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē