Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

RD Vienotība: RD vadība paaugstinās biļešu cenas mikriņos

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas 28.februāra sēdē plānots lemt par biļešu cenas paaugstināšanu mikroautobusos, lai gan vēl nesen Rīgas domes vadība publiski solīja, ka plānotās pilsētas transporta tīkla optimizācijas rezultātā tiks samazināta maksa par braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes (RD) frakcija Vienotība.

Frakcija norādīja, ka neatbalstīs paredzēto mikriņu cenu paaugstināšanu.

RD frakcijas Vienotība deputāti uzskata, ka Rīgas domes vadībai un RD Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājam ir jāuzņemas politiskā atbildība par notiekošo haosu Rīgas sabiedriskā transporta organizēšanā.

Jau ziņots, ka RD līgums ar privātajiem komercpārvadātājiem beidzās pērn gada beigās un no 2012. gada tā saukto "mikriņu" biznesu RD nodeva Rīgas pašvaldības uzņēmumam Rīgas satiksme. Jaunajai maršrutu taksometru pārvadājumu kārtībai bija jābūt uzsāktai jau 2012.gada 1.janvārī, taču Rīgai šāda plāna joprojām nav, skaidroja Vienotības deputāti. Tāpat RD frakcija nav saņēmusi RD priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņas centrs) skaidrojumus, uz kāda tiesiska pamata Rīgā joprojām notiek pasažieru pārvadājumi sabiedriskā transporta maršruta tīklā ar privāto pārvadātāju starpniecību.

Iepirkumu uzraudzības birojs ir aizliedzis Rīgas satiksmei slēgt līgumu ar apakšuzņēmējiem, jo sagatavotais sarunu procedūras nolikums nebija sagatavots atbilstoši Latvijas likumdošanai. Likums neparedz sniegt paaugstināta servisa sabiedriskā transporta pakalpojumu.

Vienotības deputāti uzskata, ka šobrīd Rīgas satiksme "diskriminē invalīdus un viņu pavadoņus, nenodrošinot mikriņos šīm iedzīvotāju kategorijām likumā noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē