Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rinkēvičs: Apsveram vēstniecības ASV stiprināšanu

Tiek apsvērta Latvijas vēstniecības ASV kapacitātes stiprināšana, tāpat diplomātu darba slogu atvieglos nākamgad plānotā Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) pārstāvniecības atvēršana ASV, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdes laikā norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Komisijas sēdē Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība) vērsa uzmanību nepieciešamībai vismaz uz laiku papildināt darbinieku skaitu vēstniecībā. Viņš skaidroja, ka tāpat būtu labi palīdzēt ASV topošā prezidenta Donalda Trampa administrācijas jaunajām amatpersonām iepazīties ar valstī esošajiem apstākļiem - to varētu nedēvēt par lobēšanu, bet par izglītošanu. Tas varētu gan būt vai nu apmaksāts vai neapmaksāts darbs, bet tā veikšanu varētu apsvērt kopā ar igauņiem un lietuviešiem.

Rinkēvičs pauda, ka pašlaik tiek plānotas vairākas vizītes uz ASV, lai pārrunātu Latvijai aktuālos jautājumus. Reizē viņš aicināja nepārspīlēt, norādot, ka nebūtu "pa galvu pa kaklu" jāslēdz dārgi līgumi ar lobēšanas kompānijām. ĀM jau ierasti katru gadu veic izglītošanas darbu ar ASV atbildīgajām personām, norādīja ministrs.

Ārlietu ministrs skaidroja, ka, lai kādi signāli ir skanējuši ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā, taču decembrī notikušās Baltijas valstu tikšanās laikā ar ASV Kongresa pārstāvjiem ir gūts apliecinājumu, ka mūsu sabiedrotā saistības NATO nemainās.

Rinkēvičs šodien piedalījās Eiropas lietu komisijas sēdē saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikai veltīto ziņojumu Saeimā. Gada sākumā tradicionāli ārlietu ministrs sniedz ziņojumu Saeimā par ārpolitiku un tam seko deputātu debates.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē