Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Robežsardzes priekšnieks: Latvija arvien vairāk kļūst par nelegālo imigrantu mērķi

Arvien vairāk pieaug  nelegālo robežšķērsotāju skaits un Valsts Robežsardze to uzskata par galveno problēmu un izaicinājumu, norādot, ka Latvija kā nelegālo imigrantu vai "tranzīta  ceļotāju" mērķis kļūst arvien populārāka, piektdien, 7.novembrī, intervijā _Latvijas Radio _pastāstīja Valsts Robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars. 

Garbars uzskata, ka šogad lielākais izaicinājums robežsardzei ir tieši nelegālā "zaļās robežas" šķērsošana. Šogad jau notverti 107 cilvēki, pērn visa gada laikā pieķerti 49. Pirms nedēļas robežsargi noķēra kārtējo vjetnamiešu grupu - 14 cilvēkus, kuri ieceļoja no Krievijas.

Pašlaik nekas neliecina, ka nelegālo robežšķērsotāju skaits varētu samazināties. Aug arī patvēruma meklētāju skaits – šogad tie ir jau 392 cilvēki, pērn visa gada laikā – 180.

Savukārt kontrabandisti robežu nelegāli šķērso retāk, taču kontrabandas apjomi pieaug, kontrabandisti arī izgudro aizvien jaunus paņēmienus, kā nelegāli nogādāt akcīzes preces, visbiežāk – cigaretes, Latvijas teritorijā. Preces pludina ar plostiem, izgudrojot jaunus paņēmienus, kā tos slēpt no robežsargiem. 

Garbars atzina, ka robežsardzei ir  nepieciešams papildus resursi, lai cīnītos ar jauniem izaicinājumiem un pārkāpumiem.

Latvijas austrumu robežas uzraudzīšanai šobrīd trūkst vairāk nekā 230 robežsargu. Valsts budžetā nav naudas straujai robežsargu skaita palielināšanai, taču, sākot ar nākamo gadu, pakāpeniski tas tiks darīts. Garbars gan atzina, ka nelolo cerības, ka šī koncepcija pilnībā tiks īstenota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē