Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rožukalne: Kur ir TV raidījumu veidotāju jaunās idejas?

Rudenīgas izjūtas iezīmē arī kārtējās TV sezonas sākums. Tradicionāli, pierasti un tomēr mazliet jocīgi, ka daudzu TV radošo darbinieku atgriešanās no atvaļinājuma un ķeršanās pie saviem projektiem tiek pieteikta kā milzīgs notikums, ko neviens nedrīkstētu palaist garām. Kanāli iepazīstina ar gaidāmajiem jaunumiem. Patiesībā tas ir aicinājums atgriezties pie vecajiem paradumiem un pierastajiem formātiem, jo sezonas solījumu klāstā īstu jaunumu ir ļoti maz. Centrā -  instinkti

Seriālu cienītājiem par godu turpinās populārākie seriāli, kuru vidū UgunsGrēks joprojām ir nepārspēts un būtu pelnījis, lai tā satura kontekstā kāds pētītu arī skatītāju uztveres veselīgumu un atkarības izraisītājus seriāla sižetā. Prieks, ka LTV1 iesāktais seriāls Eņģeļu māja turpinās, tas nozīmē, ka tas uzkāpis virs reitingu pieprasījuma nežēlīgās svītras, kuras noteikumi ar zīmogu "Pārtraukt!"no programmām aizraidījuši ne vienu vien vērienīgi sāktu projektu. UgunsGrēka stils ir labi zināms, taču būs interesanti lietainos vakaros paskatīties, kā attīstīsies Eņģeļu mājas noskaņojums, kas sezonas beigās saturiski krietni atšķīrās no sākuma.

Tuvākajos mēnešos neizvairīsimies no pazīstamiem šoviem: LNT sola Dziedošās ģimenes – jau ceturto reizi, LTV1 oktobrī sāks rādīt lauku darbu šova Lauku sēta otrās sezonas notikumus. Abiem projektiem jādomā, kā pārsteigt skatītājus. Dziedošo ģimeņu cienītājiem droši vien vajadzīga kārtējā draudzīgo un talantīgo ģimeņu vitalitātes deva, savukārt zemes darbu darītāju šovam noteikti jāpārspēj tikai skumjas raisījušais LNT Cīnītājs, kura dalībnieki sabojāja paši savu vasaru.

Vēl gaidāmi daži jaunumi, kuru centrā cilvēku vēlme publiski iepazīties: Precamies?! LNT un Saimnieks meklē sievu TV3. Tā televīzijas visā pasaulē apkalpo pašu spēcīgāko saprātīgās būtnes instinktu - aizraujoši un neizbēgami satikt otru cilvēku.

Vārds skatītājiem

Zīmīgi, ka TV sezonas pieteikumos tikpat kā nav tādu nopietnu projektu, kas pavērstu Latvijas televīziju programmu jaunā profesionālā un intelektuālā līmenī. Gadiem ilgās runas, ka skatītājiem vajadzētu daudzveidīgākas diskusijas un analītisku skatījumu, palikušas... tur, kur paliek runas. Tomēr labā ziņa, lai gan tikai viena, nāk no LTV1, kas darbdienās sola skatītāju rosinātu jautājumu raidījumu Runā tieši!. Tas ir labs mēģinājums radīt lietotāju plūsmu jaunajā LTV portālā, labs veids, kā ieraudzīt tos jautājumus, kuri varbūt paslīdējuši garām ikdienas ziņu gatavošanas steigā. Turklāt -  un tas ir pats labākais -  šī ideja ir laba alternatīva LNT Tautas balss vēlmei reizēm ar skatītājiem runāt apstulbinoši zemā līmenī un TV3 Bez tabu sadzīviskajām ikvakara sarunām. Jāpiebilst, ka LNT oktobra sākumā sola laist ēterā jaunu informatīvo raidījumu un diskusiju raidījumu.

Testosterona kino

Sezonas sākuma filmu sarakstā vesela sadaļa veltīta filmām, kas daudzina dažu globāli pazīstamu aktieru muskuļu kalnus un spēju kauties tik daudzveidīgi, lai stundām izklaidētu asu izjūtu cienītājus. TV3 piedāvā filmas ar Žanu Klodu van Dammi un par superseksīgu pasludināto aktieri Džerārdu Batleru, kura darbu sižetos viņa šarms pavada baisu slepkavību izmeklēšanu. Līdzīgs piedāvājums būs pieejams arī TV6.

Izklaides būs daudz! Tas arī gandrīz viss. Kur palikušas pavisam jaunās idejas? Kur satura pavērsieni, kas pierāda televīzijas neaizstājamību, kad olimpiskās spēles beigušās? Tāpēc ļoti svarīgs ir jautājums – kāpēc arī šoruden būtu jāturpina sēdēt pie televizora?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē