Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Sametis: Mūsu olimpiešiem noskaņojums labāks kā mājiniekiem

Līdzīgi kā Rīga ik gadu nav gatava pirmajam sniegam, Londonas olimpisko spēļu rīkotāji pirmajās dienās dažkārt šķita pārsteigti par kuplajiem sportistu, žurnālistu un līdzjutēju bariem un viņu prasībām. Tiesa, priecē atsaucība un operativitāte, kādā problēmas tiek risinātas, turklāt milzīgais brīvprātīgo skaits nodrošina raitu cilvēku masu organizēšanu.

Latvijas sportistiem spēles sākušās visai smagnēji. Uztraukuma vai kādu citu iemeslu dēļ tik labi, kā cerējuši, nestartēja vingrotājs Dmitrijs Trefilovs, riteņbraucējs Aleksejs Saramotins un galda tenisists Matīss Burģis. Sākums bija grūts arī pludmales volejbolistiem, kuriem gan galvenās cīņas priekšā.

Uz mājinieku fona par mūsējo sekmēm būtu grēks sūdzēties. Vietējie televīzijas kanāli par to vien ziņo, ka kārtējais Lielbritānijas sportists nav attaisnojis uz viņu liktās cerības izcīnīt spēļu rīkotājiem pirmo godalgu. Vislielākās cerības tika liktas uz šosejas riteņbraukšanu, kur britu sportistus pievīla komandas darbs, bet individuāli tik īsā periodā pēc smagā Tour de France šīs valsts sportisti nebija cīnītāji. «Vai starts tūrē ietekmēja sniegumu olimpiskajās spēlēs?» viens no britu žurnālistiem pajautāja sprinta cerībai Markam Kavendišam. Atbilde neatpalika no Latvijā plaši izskanējušā barjersprintera Staņislava Olijara teiciena, kurā iepīti galda piederumi. Olimpiskā godalga aizslīdēja arī no mājinieku peldēšanas cerības Hannas Mailijas, un, ļoti iespējams, briti jauno nedēļu sāks bez medaļām.

Tikmēr Latvijas delegācijas nometnē startam briest pārējie. Noskaņojums ir gana labs, piemēram, Sidnejas olimpisko spēļu čempions vingrošanā Igors Vihrovs, kurš trenē Trefilovu, izjokojis Lauru Ikaunieci, pārliecinot jauno daudzcīņnieci, ka Londonā ieradies pārstāvēt Latviju svarcelšanas sacensībās. Pirmajās dienās pēc ierašanās varēja dzirdēt visai daudz negāciju par dzīvošanas apstākļiem un bargajām drošības kontrolēm. Nedaudz ar to aprodot, situācija jau tiek raksturota kā gana laba. Galvenais, ka augstā kvalitātē ir sacensību norises vietas, kas ir pamatu pamats labu rezultātu sasniegšanai.

Seko laikraksta Diena un portāla Diena.lv speciālkorespondentam Londonā Armandam Sametim Twitter un uzzini olimpiskos jaunumus pirmais-  https://twitter.com/SametisArmands

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē