Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Šķēpmetēju klubs: Neveiksmes var aizmirst, bet zemapziņa dara savu

Redzot mūsu šķēpmetējus treniņā, nekad nevarētu pateikt, ka rezultāts būs tāds, kāds tas bija Helsinkos. Neveiksmes sacensībās var aizmirst, tomēr zemapziņā tas viss paliek, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Šķēpmetēju kluba valdes locekle Valija Drauga. 

„Zigismunds Sirmais līdzīgi met arī treniņos – metrs uz priekšu vai atpakaļ neko neizsaka. Viņam labi rezultāti parādījās mazliet par ātru, vēl jānobriest. Par [Vadimu] Vasiļevski esmu izbrīnīta. Nekad nebūtu domājusi, ka viņš nespēs aizmest 79 metrus, ar ko šoreiz būtu pieticis finālam. Viņš bija pilnīgi neatpazīstams – ja Vadims visu izpilda kā nākas, viņš var aizmest 90 metrus,” tā V.Drauga, atzīstot, ka ir vieglā šokā par to, ka finālā neizdevās iekļūt nevienam no trim Latvijas pārstāvjiem.

Iepriekš ilggadējā Šķēpmetēju kluba prezidente norāda arī uz tehniskā izpildījuma nepilnībām: „Metienu tehnika Helsinkos bija katastrofāla. Ar tādiem metieniem labus rezultātus sasniegt nav iespējams. Potenciāli viņi visi trīs var mest ļoti tālu, fiziskā sagatavotība ir līmenī, bet tehnika sacensībās nav. Tur šermuļi skrien pār kauliem, kad paskatās, no kādām pozām mūsu šķēpmetēji izdara izmetienus sacensībās.”

„Dažas vizītes pie psihologa šeit nelīdzēs, ar to jāstrādā gadiem. Prātā neveiksmes var aizmirst, bet zemapziņa dara savu – tur tas āķis,” tieša ir V.Drauga, nobeigumā tomēr izsakot cerību, ka divām sudraba medaļām šķēpmešanā Atēnās (2004, V.Vasiļevskis) un Pekinā(2008, A.Kovals) sekos trešā Londonā.

Jau vēstīts, ka trešdien notikušajā Eiropas vieglatlētikas čempionāta šķēpmešanas sacensību kvalifikācijā neviens no trim Latvijas sportistiem - Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals un Zigismunds Sirmais - nespēja sasniegt finālu. Vasiļevskis trīs mēģinājumos palika bez ieskaitīta metiena, Kovals šķēpu raidīja 76,32 metrus tālu, bet Sirmais labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 72,42 metri. Iekļūšanai finālā būtu pieticis ar 78,90 m tālu raidījumu.

Tikmēr dāmu finālam, kas notiks piektdienas vakarā, kvalificējās visas trīs šķēpmetējas – Madara Palameika, Sinta Ozoliņa-Kovale un Līna Mūze.

Jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša šķēpmetējiem paredzēts starts Londonas Olimpiādē – A normatīvus pagaidām izpildījuši visi trīs kungi, kā arī Madara Palameika. Eiropas čempionāta finālā viena no pēdējām iespējām izpildīt A normatīvu (61 metrs) būs arī abām pārējām šķēpraidēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē