Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Strazds: Degvielas cenu pieaugums turpinās ietekmēt pārtikas cenas

Martā vidējais cenu līmenis pieauga daudz straujāk nekā februārī, kas bija gaidāms, ņemot vērā degvielas cenu pieaugumu pasaules tirgū.

Inflācija mēneša griezumā 0,6 procentu apmērā pat ir nedaudz zemāka kā gaidīts, arī kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā cenas martā pieauga par 1,0% - tātad straujāk nekā Latvijā.

Tas, visticamāk, nozīmē, ka daļa no degvielas cenu pieauguma efekta inflācijas statistikā parādīsies aprīlī. Tāpat degvielas cenas ar nobīdi laikā turpinās ietekmēt pārtikas cenas.

Līdz ar to inflācijas kritums gada griezumā, visticamāk, tuvāko mēnešu laikā nav gaidāms, lai gan mēneša griezumā cenas augs lēnāk nekā martā. Tas apstiprina jau iepriekš Nordea ekonomikas apskatā pausto, ka Māstrihtas inflācijas kritērija izpilde nākamā gada pavasarī droši vien nebūs iespējama bez netiešo nodokļu, piemēram, PVN samazinājuma jau šī gada rudenī. Tāpat jāņem vērā, ka būtiskais cenu pieaugums martā varētu negatīvi ietekmēt pieprasījumu vietējā tirgū un tādējādi arī ekonomikas izaugsmi šī gada otrajā ceturksnī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē