Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ušakovs: Pavļuta paziņojums par PVN gāzei ir absurds

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts ir paziņojis, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana veicinās gāzes importa pieaugumu. Un tas esot stratēģiski nepareizi. 

„Tas ir pilnīgs absurds. Sanāk, ka gadījumā, ja apkure Rīgā kļūs lētāka, tad galvaspilsētā sāk vairāk kurināt, bet cilvēki masveidā iegādāsies gāzi. Omītes pirks gāzi pa lēto, kamēr ir. Acīmredzot, gāzi glabās trīslitru burkās”, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. 

„Tāda vienkārša doma kā: „Palīdzēt cilvēkiem ziemā” ministrijā pat netiek apspriesta”, uzsver pašvaldības vadītājs.

Kā jau agrāk informējām, 11.oktrobrī Rīgas domes vadība aicināja vadību samazināt PVN siltumenerģijai līdz 5%. Savukārt jau 26. septembrī AS Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko nosūtīja vēstuli Ministru kabinetam ar priekšlikumu par PVN samazināšanu siltumenerģijai līdz 5%, jo tas ir vienīgais veids, kā nepieļaut apkures izdevumu pieaugumu, taču atbilde uz šo priekšlikumu tā arī netika saņemta.

Sākot ar 2009.gada apkures sezonu, no Krievijas piegādātas dabasgāzes cena bija 141 lati par 1000 kubikmetriem, bet pašlaik tās cena sasniegusi 256 latus par 1000 kubikmetriem bez PVN un akcīzes nodokļa. 

Akcīzes nodokli dabasgāzei piemēro no 2011. Gada 1. jūlija, kad Saeimas valdošā koalīcija lēma, ka dabasgāzei, kas tiek izmantota par kurināmo, akcīzes nodoklis ir 12 latu par 1000 m3 . Un lielāko siltumenerģijas tarifa daļu - 82% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes tirdzniecības cenas.

Samazinot PVN likmi, kopējā ekonomija rīdziniekiem būtu vairāk nekā septiņi miljoni latu, norāda N.Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē