Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ušakovs: Trūcīgākie iedzīvotāji iecerēto nodokļu samazinājumu nepamanīs

Trūcīgākie iedzīvotāji valdības iecerēto nodokļu samazinājumu nepamanīs, jo viņu ienākumi no tā nepalielināsies, portālam Diena.lv atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Tas, ka tiek plānots samazināt nodokļus, ir apsveicami, tomēr,  lai iedzīvotāji to sajustu, samazinājumam jābūt krietni lielākam," norādīja N.Ušakovs.

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana preču cenās izpaudīsies tikai par dažiem santīmiem, turklāt arī šis samazinājums izzudīs visai drīz. Tā vietā PVN būtu ievērojami jāsamazina atsevišķās nozarēs, piemēram, tajās,  kas saistītas ar komunālajiem pakalpojumiem, ir pārliecināts Rīags mērs.

Savukārt no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) plānotajām izmaiņām visvairāk iegūs turīgākie -  40% strādājošo saņem algu zem 200 latiem, tādēļ viņu reālais ienākumu pieaugums būs minimāls, uzskata N.Ušakovs.

"IIN apjoms būtu jādiferencē, piemēram, atkarībā no bērnu skaita ģimenē, tādējādi būtu gan saistība ar demogrāfiju, gan konkrēta atdeve," uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē