Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Uzņēmējs: EK kūpināšanas normas būtiski ierobežos Latvijas nišas produktu attīstību tirgū

Dūmu kūpinātavu ražotājs Abas pievienojas sabiedrības sašutumam par dabīgo dūmu aizliegumu - Eiropas Savienības noteiktajām izmaiņām gaļas kūpināšanas normās.Uzskatām, ka Eiropas Komisijas aizliegums izmantot dabīgos dūmus kūpināšanas procesā ir būtisks šķērslis Latvijas mājražošanas un mazo pārtikas pārstrādes uzņēmumu attīstībai, kuru galvenā tirgus niša ir izcils un dabīgi kūpināts produkts – gaļa, zivis, vista vai siers.

Plānojam vērsties pie Latvijas pārstāvjiem Eiropas Parlamentā un aicināt tos darīt visu nepieciešamo, lai novērstu Eiropas Savienības noteikto prasību izmaiņas gaļas kūpināšanas normās spēkā stāšanos un apdraudējumu mazā un vidējā biznesa pastāvēšanai, kuru pamatdarbība ir saistīta ar dabīgi kūpinātu lauku labumu ražošanu no vietējām izejvielām.Mūsdienās gaļas, sieru vai zivju klasisks kūpinājums ir kļuvis par dārgu delikatesi. Kāpēc? Jo pārtikas industrija, kas realizē neiedomājamu daudzumu vienveidīgas "kūpinātas" produkcijas, dabīgas ēdienu garšas iegūšanai lieto aizvietotājus ar garšas pastiprinātājiem un šādi bojā konkurenci tirgus nišā. Šiem garšas aizvietotājiem un pastiprinātājiem ar dabīgu ēdienu ir maz sakara, taču to priekšrocība ir zema pašizmaksa, un to pielietošana ir rūpnieciski ērtāka.Komentējot Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā izplatīto skaidrojumu par kūpinājumu aizliegumu, mēs noteikti nevaram piekrist, ka:1. Palielinot attālumu starp kūpināmo produktu un dūmu avotu, samazinātos to intensitāte un kaitīgums - gluži pretēji, jo tālāk dūmu avots atrodas no kūpināmā produkta, jo vairāk malkas ir jādedzina, lai noturētu temperatūru.2. Kūpināšanas laikā tauku pilēšanu no produkta dūmu avotā nav un netiek pieļauta nevienā no jau esošajām "sentēvu" kūpināšanas metodēm arī līdz šim. Vienlaikus mēs piekrītam EK komisijas centieniem novērst neveselīgas un lētas pārtikas produkcijas ražošanu un realizāciju.Vienlaikus mēs piekrītam EK komisijas centieniem novērst neveselīgas un lētas pārtikas produkcijas ražošanu un realizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai Latvijai nepieciešami ārzemju studenti?

Latvijas universitātes, tāpat kā augstākās izglītības iestādes visā pasaulē, aktīvi strādā, lai piesaistītu ārvalstu studentus. Kādi ir galvenie iemesli, kāpēc augstskolas ir ieinteresētas ārva...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē