Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uzņēmējs: Taksometri strādā zem pašizmaksas

Rīga ir Eiropas pilsēta ar viszemākajiem taksometru pakalpojumu tarifiem un taksometru nozarei nav pamata tos pazemināt, arī zemo degvielas cenu dēļ, jo pašlaik taksometru uzņēmumi strādā zem pašizmaksas līmeņa, aģentūrai LETA apgalvoja kompānijas Smile Taxi valdes priekšsēdis Aleksejs Ignatjevs. 

Turklāt degvielas cenu līmenis vēl neesot tik zems kā 2011.gada martā, kad Rīgas dome pieņēma pašlaik esošos tarifus. 

"Mēs visi Rīgas ielās varam ieraudzīt "grabažas", ko sauc par taksometriem, savukārt strauji pazūd jaunie, labi aprīkoti taksometri. Pašlaik tos nomaina "privātšoferu automašīnas"," skaidro nozares pārstāvis. Statistika liecinot, ka patlaban Rīgā ir 600 pārvadātāji un lielākajai daļai ir viena līdz divām automašīnām. 

Ignatjevs uzskata, ka būtu jārīkojas pretēji - ņemot vērā, kā uzņēmums Rīgas satiksme ceļ sabiedriskā transporta tarifus, taksometru uzņēmumiem nāktu par labu izdarīt to pašu, jo transporta uzņēmuma izmaksas veido ne tikai degviela, bet arī citi izdevumi, piemēram, autoparka novecošana. 

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā naftas cenas pasaules tirgū piedzīvoja kritumu saistībā ar naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC paziņojumu, ka tā decembrī ieguvusi vairāk naftas, nekā to paredz noteiktie griesti. 

ASV vieglās jēlnaftas West Texas Intermediate (WTI) cena februāra piegādēm samazinājās par 2,23 dolāriem - līdz 46,25 dolāriem (39,5 eiro) par barelu. Savukārt Londonas Brent jēlnaftas cena saruka par 1,02 dolāriem - līdz 47,67 dolāriem (40,72 eiro) par barelu. 

OPEC ceturtdien paziņoja, ka organizācijas dalībvalstis decembrī ieguvušas 30,2 miljonus barelu naftas dienā, tādējādi pārsniedzot tās noteiktos griestus 30 miljonu barelu apmērā. 

Turklāt OPEC izteica jaunākās prognozes, ka pieprasījums pēc tās saražotās naftas šogad samazināsies līdz 28,8 miljoniem barelu dienā, salīdzinot ar 29,1 miljonu barelu dienā pērn. 

Naftas cenas kritumu piedzīvo jau kopš jūnija saistībā ar pārmērīgām enerģijas piegādēm un bažām par vājo globālās ekonomikas izaugsmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē