Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Viesnīcu un restorānu asociācija: Jaunā viļņa aiziešana no Latvijas var nest 10 mlj.latu zaudējumus

Tūrisma nozares profesionāļi redz nopietnu apdraudējumu gan nozarei, gan tautsaimniecībai kopumā, gadījumā, ja konkurss Jaunais vilnis notiks ārpus Latvijas, portālu Diena.lv informēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

"Konkurss Jaunais vilnis ir viens no nedaudzajiem pasākumiem Latvijā, kuru apmeklē liels skaits ārvalstu, īpaši, Krievijas tūristu un kas veicina Jūrmalas un Latvijas atpazīstamību," teica S.Graikste.

Viņa norādīja, ka šis konkurss dod pienesumu ne tikai tūrisma un viesmīlības - viesnīcu un restorānu nozarei, bet, palīdz attīstīties arī citām industrijām. Provizoriskie aprēķini liecina, ka dalībnieku un apmeklētāju kopējie tēriņi konkursa norises laikā, t.sk. naktsmītnēs un ēdināšanas uzņēmumos, par biļetēm, lielākos un mazākos veikalos, par transporta pakalpojumiem, aviobiļetēm, nekustamo īpašumu iegādi utt. varētu sastādīt ap 10 miljoniem latu.

"Tūrisma nozares pārstāvji uzskata, - ir vienalga, vai konkurss notiek Jūrmalā vai Rīgā, taču tam ir jānotiek Latvijā. Tā ir vien no Latvijas vizītkartēm un Latvijas veiksmes stāstiem," teica prezidents Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas Jānis Naglis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē