Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vītola: Līdzekļi Līgatnei nepieciešami voljēru labošanai

Dabas aizsardzības pārvalde cer, ka valdībā tiks atbalstīta līdzekļu piešķiršana Līgatnes dabas takām 158 951 latu apmērā, jo šī nauda steidzami nepieciešana dzīvnieku nožogojumu remontam un uzturēšanai, lai šo nozīmīgo vides izglītības objektu padarītu drošu un pieejamu sabiedrībai, portālam Diena.lv uzsvēra pārvaldē.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ceturtdien iesniedza pieprasījumu Ministru kabinetam par nepilnu 160 000 latu piešķiršanu Līgatnes dabas taku infrastruktūras sakārtošanai.

Lai gan iepriekšējos gados Līgatnes dabas takās atsevišķi objekti ir rekonstruēti, kopumā infrastruktūra ir novecojusi un neatbilst mūsdienu drošības prasībām, uzsvēra VARAM.

Ministru kabinets par šo jautājumu lems otrdien, 16. aprīlī.

"Patlaban valsts finansiālais atbalsts ir ļoti būtisks, jo akūti nepieciešami līdzekļi voljēru labošanai, jo tie ir kritiskā stāvoklī. Liela daļa no darbiem, kam nauda vajadzīga, būtu jāveic pēc iespējas ātrāk," atzina Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniece, Līgatnes dabas taku zvērkope Velga Vītola. "Nauda jau nav tik daudz vajadzīga mums – cilvēkiem, bet gan visvairāk pašiem dabas taku iemītniekiem, lai viņiem būtu drošas un ērtas mājas," pauda lāču mamma V.Vītola.

Kā vēstīts, kopš 2012. gada decembra Līgatnes dabas takas apsaimnieko Dabas aizsardzības pārvalde, jo iepriekšējais šī objekta apsaimniekotājs līgumu pēkšņi lauza un līdz ar to Dabas aizsardzības pārvalde šī gada budžetā finansējumu taku uzturēšanai nebija iespējams paredzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē